Zonnepanelen Westendorp

BEREKEN JE BESPARING

+ Speciaal voor jou als inwoner van Westendorp!
+ Altijd de scherpste prijzen op zonnepanelen
+ Klantenbeoordeling van 8.9 gemiddeld
+ Gratis advies en offerte op maat
+ Binnen 24 uur aan de slag!

Sluit je aan?

Zonnepanelen Westendorp

BEREKEN JE BESPARING

+ Speciaal voor jou als inwoner van Westendorp!
+ Altijd de scherpste prijzen op zonnepanelen
+ Klantenbeoordeling van 8.9 gemiddeld
+ Gratis advies en offerte op maat
+ Binnen 24 uur aan de slag!

Sluit je aan?

0

Lekker bezig Westendorp!

Hey inwoner van Westendorp, jij bent lekker bezig! Steeds meer mensen in Westendorp maken de slimme keuze om over te stappen op zonnepanelen van Solar Concept, de lokale installateur uit Schaijk. Sluit jij ook aan?

Je woning verduurzamen kan nu namelijk tegen een uitstekende prijs! Bij Solar Concept staan we klaar om je te helpen! Maar wie zijn wij eigenlijk? Hoe werken wij? En wat hebben wij te bieden? Wij hebben het allerbeste totaalconcept als het gaat om zonnepanelen! Wij gaan altijd voor de plus en hebben al onze kennis onder één dak. In de gemeente Oude IJsselstreek zijn er inmiddels ruim 6.000 woningen verduurzaamd zijn door middel van zonnepanelen. Zij wekken nu hun eigen stroom op en besparen daarmee op hun maandelijkse energierekening! Als inwoner van Westendorp kun jij ook profiteren van de voordelen van duurzaamheid. Geïnteresseerd? Lees snel verder!

Benieuwd hoeveel jij kan besparen?

Samen verduurzamen we Westendorp! Benieuwd wat jij kan besparen? Vul dan het formulier in. Wij nemen vervolgens een kijkje op je dak, en nemen zo snel mogelijk contact met je op met het scherpste aanbod!

Zonnepanelen Oude IJsselstreek

Waarom verduurzamen?

Westendorp erkent het belang van duurzame energie en heeft ambitieuze doelen gesteld voor de toekomst. Samenwerkingen op zowel gemeentelijk als individueel niveau is van groot belang om deze doelen te bereiken.

Een belangrijk instrument om deze doelen te realiseren, is de Regionale Energie Strategie (RES). In samenwerking met 7 andere gemeenten in de regio Achterhoek heeft de gemeente Oude IJsselstreek een RES opgesteld. Deze strategie omvat regionale en lokale afspraken ter bevordering van duurzame energie. De plannen en implementatie worden beschreven met als uiteindelijk doel een duurzame toekomst te realiseren.

Duurzaamheid Westendorp

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp in Westendorp. De gemeente ziet de urgentie om actie te ondernemen en werkt aan verschillende initiatieven om duurzaamheid te bevorderen.

Op het gebied van energie streeft Westendorp naar een overgang naar hernieuwbare energiebronnen. Dit omvat het bevorderen van energiebesparing, het stimuleren van het gebruik van zonne-energie en het ontwikkelen van windenergieprojecten. De gemeente neemt deel aan initiatieven zoals de Regionale Energie Strategie (RES), waarin samen met andere gemeenten wordt gewerkt aan een duurzame energievoorziening. Naast energie richt de gemeente zich op andere aspecten van duurzaamheid, zoals duurzame mobiliteit. Er worden maatregelen genomen om het fietsgebruik te stimuleren, het openbaar vervoer te verbeteren en de infrastructuur voor elektrische voertuigen uit te breiden. Ook wordt er aandacht besteed aan het creëren van groene en klimaatbestendige openbare ruimtes en het bevorderen van afvalpreventie en recycling. Bovendien zet Oude IJsselstreek in op duurzame gebouwpraktijken. Bij nieuwbouw- en renovatieprojecten wordt gestreefd naar energiezuinige en milieuvriendelijke gebouwen. Er wordt gebruik gemaakt van duurzame bouwmaterialen, energie-efficiënte isolatie en de installatie van zonnepanelen. Dit duurzame beleid moet er voor zorgen dat de gemeente in 2030 energieneutraal is.

Westendorp betrekt actief inwoners, bedrijven en organisaties bij duurzaamheidsinitiatieven. Er worden informatiebijeenkomsten, workshops en projecten georganiseerd om bewustwording te vergroten en samenwerking te bevorderen.

Subsidies en maatregelen voor zonnepanelen

Duurzaamheid is super belangrijk voor onze toekomst. Zonnepanelen spelen een cruciale rol bij de energietransitie en zijn daarnaast een goede financiële investering.

De prijs van zonnepanelen wordt alsmaar goedkoper, echter wil dat niet zeggen dat ze voor iedereen betaalbaar zijn. Gelukkig zijn er veel gemeenten die een financiële duw in de rug kunnen geven door middel van een subsidie of duurzaamheidslening. Hierdoor kan het voor veel mensen een stuk interessanter worden om zonnepanelen aan te schaffen. Bekijk ook wat de gemeente kan betekenen voor jou als inwoner van Westendorp. 

Monteur met zonnepanelen

Besparen met zonnepanelen

Handige links

Duurzaam wonen wordt actief gestimuleerd door Westendorp.

Naast de inzet van de gemeente zijn er ook andere initiatieven die bijdragen aan de toekomstbestendigheid van onze woningen. Zo biedt SVn vaak stimuleringsleningen of verzilverleningen aan. Op hun website vind je nuttige informatie over hun programma en de mogelijkheden die ze bieden. Het is de moeite waard om een kijkje te nemen. Zo ontdek je hoe zij kunnen bijdragen aan duurzaam wonen in Westendorp.

Lokale partners

De gemeente voert dus zelf besparingen door. Daarnaast wordt er veel samengewerkt met lokale partners om Westendorp te verduurzamen. Veel partijen zijn druk bezig om huurders, agrariërs, woningeigenaren en bedrijven hierin te vertegenwoordigen. De volgende drie zijn hier een voorbeeld van:

Natuur en Milieu Gelderland 

+  Duurzaam wonen plus 

+  ZLTO 

Meer verduurzamen?

Westendorp is goed bezig, maar veel handen maken licht werk. Jij kunt ook een steentje bijdragen aan een duurzamere gemeente. Energieloket Achterhoek is een goede plek om te beginnen. Zij organiseren activiteiten m.b.t. duurzaamheid en voorzien je graag van deskundig advies.

Laat je inspireren door het laatste nieuws op het gebied van duurzaamheid binnen de gemeente, verhalen van bewoners en bekijk de activiteiten en maatregelen die door de gemeente worden genomen op oude-ijsselstreek.nl

Zonnepanelen kiezen

lightbulb

Antwoord op al je vragen

Over zonnepanelen en alles wat daarbij hoort

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?
Wat kosten zonnepanelen?
Wat is salderen?
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan en bereken direct je besparing!

Over ons

Over ons

Alles wat je moet weten over ons staat hier!

Kenniscentrum

Kenniscentrum

(Bijna) alles over zonnepanelen. Van subsidies tot opbrengst en rendement. Hier staat het!

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb je vragen? Bij Solar Concept gaan we altijd voor de +! Want jij verdient de beste oplossing!