0

Zonnepanelen Geverik

Hey inwoner van Geverik, jij bent lekker bezig! Inmiddels zijn er al veel bewoners uit Geverik overgestapt op zonnepanelen van Solar Concept, de lokale installateur uit Nederweert. Sluit jij ook aan? 

Je huis verduurzamen kan nu tegen een scherpe prijs. Bij Solar Concept zijn we je graag van dienst! Wie wij zijn? Wat is onze werkwijze? En wat bieden wij? Het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen! Wij gaan altijd voor de plus en hebben al onze kennis onder één dak. In de gemeente Beek zijn al zo'n 3.300 huishoudens die zich hebben aangesloten bij een duurzaam netwerk. Zij wekken hun eigen stroom op en besparen maandelijks op hun energierekening! Geïnteresseerd? Lees snel verder.

Start hier

Samen verduurzamen we Geverik! Benieuwd wat jij kan besparen? Vul dan het formulier in. Wij nemen vervolgens een kijkje op je dak, geven je een aanbod met de scherpste prijs en nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Gemeentehuis Beek

Waarom verduurzamen?

Gemeente Beek streeft ernaar om in 2050 alleen nog maar duurzame energie op te wekken, met een goede balans tussen natuur, economie en mens. Iedereen kan daaraan mee helpen, bijvoorbeeld met zonnepanelen, zodat we samen kunnen bouwen aan een duurzame toekomst. Dat is nodig, want de ambitie is groot!

De gemeenteraad van Beek heeft zelfs een klimaat- en energiebeleidsplan opgesteld; 'De knop om!' 

Naast dat het aanleggen van zonnepanelen je woning verduurzamen, heeft het nóg 4 extra voordelen. Benieuwd hiernaar? Bekijk het artikel over de 5 voordelen van het aanschaffen van zonnepanelen in Beek.

Subsidies en maatregelen voor zonnepanelen

Zonnepanelen vormen een bewezen, duurzame oplossing om de energietransitie te realiseren. Een oplossing die steeds goedkoper wordt. Daarom bouwt de overheid de financiële steun voor zonnepanelen langzaam af. Maar dat betekent niet dat er helemaal geen financiële ondersteuning meer beschikbaar is. Veel gemeenten bieden namelijk subsidies, leningen of regelingen aan. Bekijk ook wat de gemeente Beek hierin voor je kan betekenen.

Monteurs voor bus

Duurzaamheidslening in Gemeente Beek

De gemeente stelt een lening beschikbaar voor huiseigenaren die hun woning energiezuinig willen maken. Deze zogeheten duurzaamheidslening begint vanaf €2.500,- en gaat tot maximaal €30.000,- dat in 10 tot 15 jaar moet worden terugbetaald. Je kunt zelf bepalen hoe de lening wordt ingezet om je huis energiezuiniger te maken. Zonnepanelen laten leggen is daar een goed voorbeeld van. Om in aanmerking te komen voor de duurzaamheidslening van de gemeente Beek moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. De voorwaarden zijn als volgt:

  • Je bent eigenaar-bewoner van een bestaande woning in gemeente Beek.
  • De maatregelen moeten leiden tot energiebesparing en/of energieopwekkende duurzame maatregelen aan uw woning.
  • De kosten moeten minimaal €2.500,- bedragen
  • Aanvragen moet worden ingediend vóór het treffen van de duurzaamheidsmaatregelen. 

De duurzaamheidslening kan heel makkelijk worden aangevraagd via de website van de gemeente Beek

Handige links

De gemeente helpt woningeigenaren o.a. met subsidies en energiemaatregelen. Er wordt daarnaast gewerkt aan toekomstbestendigheid voor bestaande én nieuwbouwwoningen door de gemeente Beek.

Naast de gemeente Beek zijn er meer initiatieven die helpen aan de toekomstbestendigheid van onze woningen, zo is ook via SVn een stimuleringslening of verzilverlening verkrijgbaar. Neem eens een kijkje op deze website voor handige informatie, daar lees je bijvoorbeeld wat ze doen en wat hun programma is.

Molen Beek

Lokale partners

De gemeente voert dus zelf besparingen door. Daarnaast wordt er veel samengewerkt met lokale partners om Geverik te verduurzamen. Vele partijen zijn al druk bezig om bedrijven, huurders, woningeigenaren en agrariërs hierin te vertegenwoordigen. De volgende drie zijn hier een voorbeeld van:

+  Nieuwe Energie in Limburg 

+  Verbeterjehuis 

+  ZLTO 

Zonnepanelen aanvraag

Meer verduurzamen?

Geverik is goed bezig, maar vele handen maken licht werk. Jij kunt ook bijdragen aan een duurzamere gemeente. Laat je inspireren door het laatste nieuws op het gebied van duurzaamheid in Geverik, verhalen van bewoners en bekijk de activiteiten en maatregelen die door de gemeente worden genomen op gemeentebeek.nl

lightbulb

Antwoord op al je vragen

Over zonnepanelen en alles wat daarbij hoort

Kun je BTW terugvragen op zonnepanelen?
Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?
Leveren zonnepanelen in de herfst en winter wel iets op?
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan en bereken direct je besparing!

Over ons

Over ons

Alles wat je moet weten over ons staat hier!

Kenniscentrum

Kenniscentrum

(Bijna) alles over zonnepanelen. Van subsidies tot opbrengst en rendement. Hier staat het!

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb je vragen? Bij Solar Concept gaan we altijd voor de +! Want jij verdient de beste oplossing!