Zonnepanelen Borgharen

BEREKEN JE BESPARING

+ Speciaal voor jou als inwoner van Borgharen!
+ Altijd de scherpste prijzen op zonnepanelen
+ Klantenbeoordeling van 8.9 gemiddeld
+ Gratis advies en offerte op maat
+ Binnen 24 uur aan de slag!

Sluit je aan?

Zonnepanelen Borgharen

BEREKEN JE BESPARING

+ Speciaal voor jou als inwoner van Borgharen!
+ Altijd de scherpste prijzen op zonnepanelen
+ Klantenbeoordeling van 8.9 gemiddeld
+ Gratis advies en offerte op maat
+ Binnen 24 uur aan de slag!

Sluit je aan?

0

Lekker bezig Borgharen!

Hey inwoner van Borgharen, jij bent lekker bezig! Steeds meer mensen in Borgharen maken de slimme keuze om over te stappen op zonnepanelen van Solar Concept, de lokale installateur uit Nederweert. Sluit jij ook aan?

Je woning verduurzamen kan nu namelijk tegen een uitstekende prijs! Bij Solar Concept staan we klaar om je te helpen! Maar wie zijn wij eigenlijk? Hoe werken wij? En wat hebben wij te bieden? Wij hebben het allerbeste totaalconcept als het gaat om zonnepanelen! Wij gaan altijd voor de plus en hebben al onze kennis onder één dak verzameld. Wist je dat er in de gemeente Maastricht al ruim 10.000 woningen verduurzaamt zijn door middel van zonnepanelen? Zij wekken nu hun eigen stroom op en besparen daarmee op hun maandelijkse energierekening! Als inwoner van Borgharen kun jij ook profiteren van de voordelen van duurzaamheid. Lees snel verder en ontdek hoe wij je kunnen helpen bij het verduurzamen van uw woning en het besparen van geld op je energierekening.

Benieuwd hoeveel jij kan besparen?

Samen verduurzamen we Borgharen! Benieuwd wat jij kan besparen? Vul dan het formulier in. Wij nemen vervolgens een kijkje op je dak, en nemen zo snel mogelijk contact met je op met het scherpste aanbod!

Zonnepanelen Eijsden Margraten

Waarom verduurzamen?

Borgharen erkent het belang van duurzame energie en streeft naar ambitieuze doelen voor de toekomst. Om deze doelen te bereiken, is samenwerking op zowel gemeentelijk niveau als individueel niveau van groot belang.

Een cruciaal instrument om deze doelen te realiseren, is de Regionale Energie Strategie (RES). In samenwerking met 15 andere gemeenten in de regio Zuid-Limburg heeft de gemeente Maastricht een RES ontwikkeld. Dit strategische plan bevat regionale en lokale afspraken om duurzame energie te bevorderen. Tevens worden hierin de plannen en de implementatie ervan beschreven, met als uiteindelijk doel een duurzame toekomst te bewerkstelligen. 

Duurzaamheid Borgharen

Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt in Borgharen. De gemeente heeft ambitieuze doelstellingen gesteld om de transitie naar een duurzame toekomst te bevorderen.

  • Een van de belangrijkste aspecten van duurzaamheid in Borgharen is de bevordering van hernieuwbare energie. De gemeente streeft naar een vermindering van het gebruik van fossiele brandstoffen en de promotie van schone energiebronnen.
  • Borgharen heeft ook oog voor energie-efficiëntie. Er worden diverse programma's en subsidies aangeboden om energiebesparende maatregelen te stimuleren bij zowel inwoners als bedrijven. Het bevorderen van energiezuinige woningen, het gebruik van duurzame apparatuur en verlichting, en het optimaliseren van verwarmings- en koelsystemen staan centraal.
  • Daarnaast zet de gemeente in op duurzame mobiliteit. Er worden fietsinfrastructuur verbeterd en fietspaden aangelegd om het gebruik van de fiets te stimuleren als milieuvriendelijk vervoersmiddel. De gemeente investeert ook in een goed openbaar vervoerssysteem en moedigt het gebruik van elektrische voertuigen aan door het plaatsen van laadpalen en het stimuleren van elektrisch vervoer bij inwoners en bedrijven.
  • Bovendien zet Maastricht in op duurzame gebouwpraktijken. Bij nieuwbouw- en renovatieprojecten wordt gestreefd naar energiezuinige en milieuvriendelijke gebouwen. Er wordt gebruik gemaakt van duurzame bouwmaterialen, energie-efficiënte isolatie en de installatie van zonnepanelen.

In Borgharen wordt duurzaamheid niet alleen gezien als een verantwoordelijkheid van de gemeente, maar als een gezamenlijke inspanning om de stad leefbaar te houden voor toekomstige generaties. Door middel van hernieuwbare energie, energie-efficiëntie, duurzame mobiliteit, afvalbeheer en duurzame bouwpraktijken streeft Maastricht naar een groene en duurzame stad.

Subsidies en maatregelen voor zonnepanelen

Duurzaamheid is essentieel voor onze toekomst. Zonnepanelen zijn cruciaal voor de energietransitie en zijn daarnaast een goede financiële investering.

De prijs van zonnepanelen wordt alsmaar goedkoper, echter wil dat niet zeggen dat ze voor iedereen betaalbaar zijn. Gelukkig zijn er veel gemeenten die een financiële duw in de rug kunnen geven door middel van een subsidie of duurzaamheidslening. Hierdoor kan het voor veel mensen een stuk interessanter worden om zonnepanelen aan te schaffen. Bekijk ook wat de gemeente kan betekenen voor jou als inwoner van Borgharen. 

Monteur met zonnepanelen

Besparen met zonnepanelen

Handige links

Borgharen stimuleert duurzaam wonen binnen de gemeente.

Naast de gemeente zijn er ook andere initiatieven die helpen aan de toekomstbestendigheid van onze woningen, zo is ook via SVn vaak een stimuleringslening of verzilverlening verkrijgbaar. Neem eens een kijkje op deze website voor handige informatie, daar lees je bijvoorbeeld wat ze doen en wat hun programma is.

Lokale partners

De gemeente voert dus zelf besparingen door. Daarnaast wordt er veel samengewerkt met lokale partners om Borgharen te verduurzamen. Veel partijen zijn druk bezig om huurders, agrariërs, woningeigenaren en bedrijven hierin te vertegenwoordigen. De volgende drie zijn hier een voorbeeld van:

+  Nieuwe Energie in Limburg 

+  Verbeterjehuis 

+  ZLTO 

Meer verduurzamen?

Borgharen is goed bezig, maar veel handen maken licht werk. Jij kunt ook een steentje bijdragen aan een duurzamere gemeente. Klimaathuis Maastricht is een goede plek om een begin te maken met duurzaam leven. Zij organiseren activiteiten waarbij advies wordt gegeven aan inwoners over hoe duurzam leven in de gemeente.

Laat je inspireren door het laatste nieuws op het gebied van duurzaamheid binnen de gemeente, verhalen van bewoners en bekijk de activiteiten en maatregelen die door de gemeente worden genomen op maastricht.nl

Zonnepanelen kiezen

lightbulb

Antwoord op al je vragen

Over zonnepanelen en alles wat daarbij hoort

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?
Wat kosten zonnepanelen?
Wat is salderen?
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan en bereken direct je besparing!

Over ons

Over ons

Alles wat je moet weten over ons staat hier!

Kenniscentrum

Kenniscentrum

(Bijna) alles over zonnepanelen. Van subsidies tot opbrengst en rendement. Hier staat het!

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb je vragen? Bij Solar Concept gaan we altijd voor de +! Want jij verdient de beste oplossing!