Zonnepanelen Bemelen

BEREKEN JE BESPARING

+ Speciaal voor jou als inwoner van Bemelen!
+ Altijd de scherpste prijzen op zonnepanelen
+ Klantenbeoordeling van 8.9 gemiddeld
+ Gratis advies en offerte op maat
+ Binnen 24 uur aan de slag!

Sluit je aan?

Zonnepanelen Bemelen

BEREKEN JE BESPARING

+ Speciaal voor jou als inwoner van Bemelen!
+ Altijd de scherpste prijzen op zonnepanelen
+ Klantenbeoordeling van 8.9 gemiddeld
+ Gratis advies en offerte op maat
+ Binnen 24 uur aan de slag!

Sluit je aan?

0

Lekker bezig Bemelen!

Hey inwoner van Bemelen, jij bent lekker bezig! Steeds meer mensen in Bemelen maken de slimme keuze om over te stappen op zonnepanelen van Solar Concept, de lokale installateur uit Nederweert. Sluit jij ook aan?

Je woning verduurzamen kan nu namelijk tegen een uitstekende prijs! Bij Solar Concept staan we klaar om je te helpen! Maar wie zijn wij eigenlijk? Hoe werken wij? En wat hebben wij te bieden? Wij hebben het allerbeste totaalconcept als het gaat om zonnepanelen! Wij gaan altijd voor de plus en hebben al onze kennis onder één dak verzameld. Wist je dat er in de gemeente Eijsden-Margraten al ruim 4.600 woningen verduurzaamt zijn door middel van zonnepanelen? Zij wekken nu hun eigen stroom op en besparen daarmee op hun maandelijkse energierekening! Als inwoner van  Bemelen kun jij ook profiteren van de voordelen van duurzaamheid. Lees snel verder en ontdek hoe wij je kunnen helpen bij het verduurzamen van uw woning en het besparen van geld op je energierekening.

Benieuwd hoeveel jij kan besparen?

Samen verduurzamen we Bemelen! Benieuwd wat jij kan besparen? Vul dan het formulier in. Wij nemen vervolgens een kijkje op je dak, en nemen zo snel mogelijk contact met je op met het scherpste aanbod!

Zonnepanelen Eijsden Margraten

Waarom verduurzamen?

De gemeente is zich bewust van het belang van duurzame energie en heeft daarom ambitieuze doelen gesteld voor de toekomst. Het is belangrijk om zowel als gemeente als individuen samen te werken aan een duurzame toekomst.

De Regionale Energie Strategie is een belangrijk instrument om deze doelen te bereiken. De gemeente Eijsden-Margraten werkt samen met 15 regio gemeenten in regio Zuid Limburg aan een Regionale Energie Strategie (RES). Hierin worden regionale en lokale afspraken beschreven. Daarnaast worden ook de plannen en de realisatie hiervan omschreven.

Duurzaamheid Bemelen

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp in Bemelen. De gemeente heeft verschillende initiatieven genomen om duurzame praktijken te bevorderen en een positieve impact op het milieu te hebben.

  • Een van de belangrijkste aspecten van duurzaamheid in de gemeente is de overgang naar hernieuwbare energie. De gemeente zet zich in voor het verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen en het bevorderen van schone energiebronnen. Eijsden-Margraten heeft ook inspanningen geleverd om energie-efficiëntie te bevorderen. Er zijn programma's en subsidies beschikbaar gesteld om inwoners en bedrijven aan te moedigen om energiebesparende maatregelen te nemen, zoals isolatie van woningen, het gebruik van energiezuinige apparatuur en verlichting, en het optimaliseren van de verwarmings- en koelsystemen.
  • Wat betreft mobiliteit stimuleert de gemeente duurzame vervoersalternatieven. Er zijn fietspaden aangelegd en de infrastructuur is verbeterd om fietsen te bevorderen als een milieuvriendelijk transportmiddel. Daarnaast worden initiatieven genomen om het gebruik van elektrische voertuigen te stimuleren, zoals het plaatsen van laadpalen en het promoten van elektrisch vervoer bij inwoners en bedrijven.
  • Waterbeheer is ook een belangrijk onderdeel van duurzaamheid in Bemelen. De gemeente neemt maatregelen om de waterkwaliteit te verbeteren en overstromingsrisico's te verminderen. Er wordt gewerkt aan het herstellen en behouden van de natuurlijke watergangen en het aanleggen van waterbergingsgebieden om overtollig regenwater op te vangen. Daarnaast worden inwoners gestimuleerd om bewust om te gaan met water en waterbesparende maatregelen te nemen.

Eijsden-Margraten streeft ernaar om een duurzame gemeente te zijn door middel van hernieuwbare energie, energie-efficiëntie, duurzame mobiliteit, waterbeheer en afvalbeheer. Door deze inspanningen draagt de gemeente bij aan een schonere en leefbare omgeving voor haar inwoners, en draagt ze bij aan de algemene doelstellingen van duurzame ontwikkeling.

Subsidies en maatregelen voor zonnepanelen

Duurzaamheid is van groot belang voor onze toekomst. Zonnepanelen spelen daarin een cruciale rol, aangezien dit een bewezen en duurzaam product is om bij te dragen aan de energietransitie. Hoewel de prijs van zonnepanelen relatief goedkoper wordt, zijn er nog steeds financiële drempels voor sommige mensen. Gelukkig bieden veel gemeenten financiële steun in de vorm van subsidies of leningen om de aanschaf van zonnepanelen te ondersteunen. Bekijk ook wat de gemeente voor je kan betekenen.

Monteur met zonnepanelen

Besparen met zonnepanelen

Handige links

Eijsden-Margraten stimuleert duurzaam wonen binnen de gemeente.

Naast de gemeente zijn er ook andere initiatieven die helpen aan de toekomstbestendigheid van onze woningen, zo is ook via SVn vaak een stimuleringslening of verzilverlening verkrijgbaar. Neem eens een kijkje op deze website voor handige informatie, daar lees je bijvoorbeeld wat ze doen en wat hun programma is.

Lokale partners

De gemeente voert dus zelf besparingen door. Daarnaast wordt er veel samengewerkt met lokale partners om Bemelen te verduurzamen. Veel partijen zijn druk bezig om huurders, agrariërs, woningeigenaren en bedrijven hierin te vertegenwoordigen. De volgende drie zijn hier een voorbeeld van:

+  Nieuwe Energie in Limburg 

+  Verbeterjehuis 

+  ZLTO 

Meer verduurzamen?

Bemelen is goed bezig, maar veel handen maken licht werk. Jij kunt ook een steentje bijdragen aan een duurzamere gemeente. Laat je inspireren door het laatste nieuws op het gebied van duurzaamheid binnen de gemeente, verhalen van bewoners en bekijk de activiteiten en maatregelen die door de gemeente worden genomen op eijsden-margraten.nl

Zonnepanelen kiezen

lightbulb

Antwoord op al je vragen

Over zonnepanelen en alles wat daarbij hoort

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?
Wat kosten zonnepanelen?
Wat is salderen?
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan en bereken direct je besparing!

Over ons

Over ons

Alles wat je moet weten over ons staat hier!

Kenniscentrum

Kenniscentrum

(Bijna) alles over zonnepanelen. Van subsidies tot opbrengst en rendement. Hier staat het!

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb je vragen? Bij Solar Concept gaan we altijd voor de +! Want jij verdient de beste oplossing!