0

Ik wil ook zonnepanelen

Start hier!

Samen verduurzamen we Nijmegen! Sluit je aan en vul ons offerteformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Nijmegen streeft ernaar om in 2050 volledig klimaatbestendig te zijn. Er zijn al verschillende acties ondernomen om de burgers en het bedrijfsleven klimaatbewust te maken. En daar kan jij bij helpen! Bijvoorbeeld door het installeren van zonnepanelen.

Lening voor zonnepanelen

De overheid bouwt de financiële ondersteuning de komende jaren langzaam af, omdat zonnepanelen steeds goedkoper worden. Hierdoor is in Nijmegen helaas geen lokale subsidie voor zonnepanelen beschikbaar. Het is wel mogelijk om een particuliere duurzaamheidslening aan te vragen voor energiebesparende maatregelen. 

Eerder kende Nijmegen een subsidie voor woningisolatie, maar deze regeling is helaas niet meer geldig. Gelukkig stelt Nijmegen genoeg andere regelingen beschikbaar om jou te motiveren duurzamer te leven. Zo krijg je bijvoorbeeld een subsidie voor groene daken. Leer meer over deze gemeentelijke subsidieregelingen.

Zonne-energie

Gemeente Nijmegen koopt samen met 16 andere gemeenten uit regio Arnhem-Nijmegen duurzame elektriciteit. Dit is bijvoorbeeld nodig voor wijkcentra en dienstgebouwen. Deze energie wordt regionaal opgewekt door energiebronnen die (deels) nog gerealiseerd moeten worden. Zonnepanelen zijn hiervoor essentieel. Dat weten wij als geen ander!

Green Capital van Europa

Nijmegen was in 2018 Green Capital van Europa. Als eerste stad van Nederland, mocht Nijmegen één jaar lang deze titel dragen. Daarnaast investeren artsen van het CWZ in de aanschaf van ruim 1000 zonnepanelen, die per jaar 270.000 kilowattuur moeten opbrengen. Dit is vergelijkbaar met de stroom die circa 90 huishoudens jaarlijks gebruiken. Een mooi initiatief!

Starten?

Nijmegen is goed bezig, maar er is nog genoeg werk aan de winkel. Loket Duurzaam Wonen Plus is een goede plek om te beginnen met duurzaam wonen. Zij voorzien je graag van informatie en advies.

Laat je inspireren door het actieplan ‘Maatschappelijk Verantwoord Inkopen’ van de gemeente Nijmegen. Hierin vind je diverse acties die bijdragen aan de verduurzaming van de stad.

Besparing berekenen

Solar Concept is een erkende installateur van zonnepanelen.