0

Zonnepanelen Dordrecht

Hey inwoner van de gemeente Dordrecht, jij bent lekker bezig! Steeds meer mensen in Dordrecht maken de slimme keuze om over te stappen op zonnepanelen van Solar Concept, sluit jij ook aan? 

Bij Solar Concept helpen we je graag! Maar wie zijn wij eigenlijk? Hoe werken wij? En wat hebben wij te bieden? Wij hebben het allerbeste totaalconcept als het gaat om zonnepanelen! Wij gaan altijd voor de plus en hebben al onze kennis onder één dak.  Wist je dat er in de gemeente Dordrecht al ruim 10.000 woningen verduurzaamd zijn door middel van zonnepanelen? Zij wekken nu hun eigen stroom op en besparen daarmee behoorlijk wat geld op hun maandelijkse energierekening! Als inwoner van Dordrecht kun jij ook profiteren van de voordelen van zonnepanelen. Lees snel verder en ontdek hoe wij jou als inwoner van Dordrecht kunnen helpen bij het verduurzamen van uw woning en het besparen van geld op je energierekening door middel van zonnepanelen.

Benieuwd hoeveel jij kan besparen?

Samen verduurzamen we Dordrecht! Benieuwd wat jij kan besparen? Vul dan het formulier in. Wij nemen vervolgens een kijkje op je dak, en nemen zo snel mogelijk contact met je op met het scherpste aanbod!

Zonnepanelen Dordrecht

Waarom zonnepanelen in Dordrecht?

De gemeente Dordrecht is zich bewust van het belang van duurzame energie en heeft daarom ambitieuze doelen gesteld voor de toekomst. Dordrecht wil namelijk in 2050 energieneutraal leven. Het is belangrijk om zowel als gemeente als individuen samen te werken aan een duurzame toekomst.

De Regionale Energie Strategie is een belangrijk instrument om deze doelen in de toekomst te kunnen bereiken. De gemeente Dordrecht werkt samen met 6 regiogemeenten in regio Drechtsteden aan een Regionale Energie Strategie (RES). Hierin worden regionale en lokale afspraken beschreven. Daarnaast worden ook de plannen en de realisatie hiervan omschreven.

Duurzaamheid Dordrecht

Duurzaamheid neemt in Dordrecht een steeds belangrijke plaats in. Hiervoor zijn diverse initiatieven opgezet die gericht zijn op het vergroenen en verduurzamen van de gemeente. Er wordt actief ingezet op het verminderen van CO2-uitstoot en het stimuleren van hernieuwbare en besparende energiebronnen, zoals zonnepanelen.

Een cruciale stap die door de inwoners van Dordrecht is ondernomen, is de installatie van zonnepanelen op hun woningen. Zoals eerder genoemd, zijn al meer dan 10.000 huizen in Dordrecht voorzien van zonnepanelen, waardoor ze hun eigen duurzame energie opwekken en besparen op hun energierekening. Daarnaast worden er in Dordrecht steeds meer initiatieven gestart om het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen. Er wordt geïnvesteerd in de aanleg van fietspaden en de verbetering van het openbaar vervoer, om duurzame vervoersmogelijkheden te bevorderen. Ook wordt er aandacht besteed aan groenbeheer en het behoud van de natuurlijke omgeving. Er zijn projecten om de biodiversiteit te vergroten en om duurzaam beheer van groene gebieden te stimuleren.

Dordrecht zet zich dus actief in voor duurzaamheid en de inwoners spelen een belangrijke rol in deze ontwikkelingen door onder andere het gebruik van zonnepanelen en het bevorderen van groene initiatieven.

Leningen voor zonnepanelen Dordrecht

Duurzaamheid is van groot belang voor onze toekomst. Zonnepanelen spelen daarin een onmisbare rol, aangezien dit een bewezen en duurzaam product is om bij te dragen aan de energietransitie. Hoewel de prijs van zonnepanelen relatief goedkoper wordt, zijn er nog altijd financiële drempels voor sommige mensen. Gelukkig bieden veel gemeenten financiële steun in de vorm van subsidies of leningen om de aanschaf van zonnepanelen te ondersteunen. Bekijk ook wat de gemeente Dordrecht voor je kan betekenen.

Monteur met zonnepanelen

Besparen met zonnepanelen

Handige links

De gemeente Dordrecht stimuleert duurzaamheid door middel van leningen of subsidies. 

Naast de gemeente Dordrecht zijn er ook andere initiatieven die helpen aan de toekomstbestendigheid van onze woningen, zo is ook via SVn. Mocht het zo zijn dat via de gemeente geen duurzaamheidslening te regelen is, dan kan dit vaak bij SVn. Neem eens een kijkje op deze website voor handige informatie, daar lees je bijvoorbeeld wat ze doen en wat hun programma is.

Ook besparen als inwoner van gemeente Dordrecht?

Vul dan hieronder je gegevens in. Wij nemen vervolgens een kijkje op jouw dak, waarna we contact met je opnemen met het scherpste aanbod!

Lokale partners

De gemeente voert dus zelf besparingen door. Daarnaast wordt er veel samengewerkt met lokale partners om Dordrecht te verduurzamen. Veel partijen zijn druk bezig om huurders, agrariërs, woningeigenaren en bedrijven hierin te vertegenwoordigen. De volgende drie zijn hier een voorbeeld van:

+  Natuur en Milieu Federatie Zuid-Holland 

+  Verbeterjehuis 

+  ZLTO 

Meer verduurzamen?

Dordrecht is goed bezig, maar veel handen maken licht werk. Jij kunt ook een steentje bijdragen aan een duurzamere gemeente. Energieloket Dordrecht is een goede plek om te starten met verduurzamen. Zij voorzien je graag van advies.

 Laat je inspireren door het laatste nieuws op het gebied van duurzaamheid binnen de gemeente, verhalen van bewoners en bekijk de activiteiten en maatregelen die door de gemeente worden genomen op dordrecht.nl

Zonnepanelen kiezen

lightbulb

Antwoord op al je vragen

Over zonnepanelen en alles wat daarbij hoort

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?
Wat kosten zonnepanelen?
Wat is salderen?
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan en bereken direct je besparing!

Over ons

Over ons

Alles wat je moet weten over ons staat hier!

Kenniscentrum

Kenniscentrum

(Bijna) alles over zonnepanelen. Van subsidies tot opbrengst en rendement. Hier staat het!

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb je vragen? Bij Solar Concept gaan we altijd voor de +! Want jij verdient de beste oplossing!