0

Ik wil ook zonnepanelen

Lekker bezig Bernheze! 

Hey inwoner van de gemeente Bernheze, jij bent lekker bezig!

Inmiddels zijn er al veel bewoners van de gemeente Bernheze overgestapt op zonnepanelen van Solar Concept, de lokale installateur uit Schaijk. Sluit jij ook aan? 

Je huis verduurzamen kan nu tegen een scherpe prijs. Sluit je vóór 18 juli aan bij het zonnecollectief in Bernheze en profiteer van een A-merk zonnepanelensysteem tegen uitstekende tarieven. Bij Solar Concept zijn we je graag van dienst! Wie wij zijn? Wat is onze werkwijze? En wat bieden wij? Het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen. Wij gaan altijd voor de plus en hebben al onze kennis onder één dak. Doordat we nu bij jou in de gemeente Bernheze bezig zijn, kunnen we je een voordelige aanbieding doen.

Start hier

Samen verduurzamen we Bernheze! Sluit je aan bij het zonnecollectief in Bernheze en vul het formulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op en geven je een scherpe prijs!

Gemeentehuis Bernheze

Waarom verduurzamen?

Gemeente Bernheze streeft ernaar om in 2050 alleen nog maar duurzame energie op te wekken, met een goede balans tussen natuur, economie en mens. Iedereen kan daar aan mee helpen, bijvoorbeeld met zonnepanelen, zodat we samen kunnen bouwen aan een duurzame toekomst. Dat is nodig, want de ambitie is groot! Bernheze heeft voor 2025 al 2 doelen gesteld, namelijk:

1. 15,0% van de energie is opgewerkt uit duurzame bronnen.

2. 20,0% reductie van de CO2-uitstoot ten opzichte van de uitstoot in 1990

Wat doet de gemeente om te verduurzamen en dit doel te bereiken? En hoe helpen ze woningeigenaren die duurzamer willen leven? We geven je hieronder een overzicht van mogelijkheden binnen gemeente Bernheze.

Subsidies en maatregelen voor zonnepanelen

Zonnepanelen vormen een bewezen, duurzame oplossing om de energietransitie te realiseren. Een oplossing die steeds goedkoper wordt. Daarom bouwt de overheid de financiële steun voor zonnepanelen langzaam af. Maar dat betekent niet dat er helemaal geen financiële ondersteuning meer beschikbaar is. Veel gemeenten bieden namelijk subsidies, leningen of regelingen aan. Bekijk ook wat de gemeente Bernheze hierin voor je kan betekenen.

Zonnepanelen monteurs

Duurzaamheidslening in Gemeente Bernheze

De gemeente stelt een lening beschikbaar voor huiseigenaren die hun woning energiezuinig willen maken. Deze zogeheten duurzaamheidslening begint vanaf €2.500,- en gaat tot maximaal €15.000,-. Je kunt zelf bepalen hoe de lening wordt ingezet om je huis energiezuiniger te maken. Zonnepanelen laten leggen is daar een goed voorbeeld van. Om in aanmerking te komen voor de duurzaamheidslening van de gemeente Bernheze moet je wel aan een aantal voorwaarde voldoen. De voorwaarden zijn als volgt:

+ Je bent eigenaar-bewoner van een bestaande woning in Bernheze (geen nieuwbouw).

+ De aanvraag moet minimaal 6 weken vóór de start van de realisering van de maatregel worden ingediend.

+ De maatregelen worden door een aannemer of installateur uitgevoerd.

+ De maatregelen moeten leiden tot energiebesparing en opgenomen zijn in de Verordening Duurzaamheidslening.

De duurzaamheidslening kan heel makkelijk worden aangevraagd via de website van de gemeente Bernheze.

Handige links

De gemeente helpt woningeigenaren o.a. met subsidies en energiemaatregelen. Er wordt daarnaast gewerkt aan toekomstbestendigheid voor bestaande én nieuwbouwwoningen door de gemeente Bernheze.

Naast de gemeente Bernheze zijn er meer initiatieven die helpen aan de toekomstbestendigheid van onze woningen, zo worden er via Stroomversnelling Brabant ook nog 800.000 woningen in Brabant energieneutraal gemaakt. Neem eens een kijkje op deze website voor handige informatie, daar lees je bijvoorbeeld wat ze doen en wat hun programma is.

Kasteel Heeswijk

Lokale partners

De gemeente voert dus zelf besparingen door. Daarnaast wordt er veel samengewerkt met lokale partners om Bernheze te verduurzamen. Velen partijen zijn al druk bezig om bedrijven, huurders, woningeigenaren en argrarieers hierin te vertegenwoordigen. De volgende drie zijn hier een voorbeeld van:

+  Brabant Woont Slim 

+  BrabantWonen 

+  ZLTO 

Zonnepanelen aanvraag

Meer verduurzamen?

De gemeente Bernheze is goed bezig, maar vele handen maken licht werk. Jij kunt ook bijdragen aan een duurzamere gemeente. Laat je inspireren door het laatste nieuws op het gebied van duurzaamheid van de gemeente Bernheze, verhalen van bewoners en bekijk de activiteiten en maatregelen die door de gemeente worden genomen op bernheze.org.

solar concept zonnepanelen

Over ons

Alles wat je moet weten over ons staat hier!

solar concept zonnepanelen

Werkwijze

Hoe wij van de offerte tot aan de betaling te werk gaan? Dat kun je hier vinden!

solar concept zonnepanelen

Kenniscentrum

(Bijna) alles over zonnepanelen. Van subsidies tot opbrengst en rendement. Hier staat het!

solar concept zonnepanelen

Veelgestelde vragen

Heb je vragen? Bij Solar Concept gaan we altijd voor de +! Want jij verdient de beste oplossing!

Bel mij terug Besparing berekenen