0

Zonnepanelen Barendrecht

Hey inwoner van de gemeente Barendrecht, jij bent lekker bezig! Steeds meer mensen in Barendrecht maken de slimme keuze om over te stappen op zonnepanelen van Solar Concept, sluit jij ook aan?

Je woning verduurzamen kan nu namelijk tegen een uitstekende prijs! Bij Solar Concept helpen we je graag! Maar wie zijn wij eigenlijk? Hoe werken wij? En wat hebben wij te bieden? Wij hebben het allerbeste totaalconcept als het gaat om zonnepanelen! Wij gaan altijd voor de plus en hebben al onze kennis onder één dak.  Wist je dat er in de gemeente Barendrecht al ruim 6.000 woningen zijn verduurzaamd door middel van zonnepanelen? Zij wekken nu hun eigen stroom op en besparen daarmee op hun maandelijkse energierekening! Als inwoner van Barendrecht kun jij ook profiteren van de voordelen van zonnepanelen. Lees snel verder en ontdek hoe wij je kunnen helpen bij het verduurzamen van uw woning en het besparen van geld op je energierekening.

Offerte aanvragen

Samen verduurzamen we Barendrecht! Benieuwd wat jij kan besparen? Vul dan het offerteformulier in. Wij nemen vervolgens een kijkje op je dak, en nemen zo snel mogelijk contact met je op met het scherpste aanbod!

Zonnepanelen Barendrecht

Waarom zonnepanelen in Barendrecht?

De gemeente Barendrecht is zich bewust van het belang van duurzame energie en heeft daarom ambitieuze doelen gesteld voor de toekomst. Barendrecht wil namelijk in 2050 energieneutraal leven. Het is belangrijk om zowel als gemeente als individuen samen te werken aan een duurzame toekomst in Barendrecht.

De Regionale Energie Strategie is een belangrijk instrument om deze doelen in de nabije toekomst te bereiken. De gemeente Barendrecht werkt samen met 6 regiogemeenten in regio Drechtsteden aan een Regionale Energie Strategie (RES). Hierin worden regionale en lokale afspraken beschreven. Daarnaast worden ook de plannen en de realisatie hiervan omschreven.

Duurzaamheid Barendrecht

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in gemeente Barendrecht. De gemeente heeft zich actief ingezet om hernieuwbare energiebronnen te bevorderen en de overgang naar schone energie te versnellen. Dit omvat onder andere de installatie van zonnepanelen op openbare gebouwen, scholen en bedrijven om groene stroom op te wekken en de CO2-uitstoot te verminderen. Barendrecht investeert ook in windenergie, met de plaatsing van windturbines op zowel het vasteland als op zee, om grootschalige windenergieproductie te realiseren. Daarnaast worden er oplaadpunten voor elektrische voertuigen geïnstalleerd om elektrisch vervoer te bevorderen, waardoor de uitstoot van broeikasgassen wordt verminderd en de luchtkwaliteit wordt verbeterd.

Subsidies en maatregelen voor zonnepanelen Barendrecht

Duurzaamheid is van groot belang voor onze toekomst. Zonnepanelen spelen daarin een cruciale rol, aangezien dit een bewezen en duurzaam product is om bij te dragen aan de energietransitie. Hoewel de prijs van zonnepanelen relatief goedkoper wordt, zijn er nog altijd financiële drempels voor sommige mensen. Gelukkig bieden veel gemeenten financiële steun in de vorm van subsidies of leningen om de aanschaf van zonnepanelen te ondersteunen. Bekijk ook wat de gemeente Barendrecht voor je kan betekenen.

Monteur met zonnepanelen

Besparen met zonnepanelen

Handige links

De gemeente Barendrecht stimuleert duurzaamheid door middel van leningen of subsidies. 

Naast de gemeente Barendrecht zijn er ook andere initiatieven die helpen aan de toekomstbestendigheid van onze woningen, zo is ook via SVn. Mocht het zo zijn dat via de gemeente geen duurzaamheidslening te regelen is, dan kan dit vaak bij SVn. Neem eens een kijkje op deze website voor handige informatie, daar lees je bijvoorbeeld wat ze doen en wat hun programma is.

Ook besparen als inwoner van gemeente Barendrecht?

Vul dan hieronder je gegevens in. Wij nemen vervolgens een kijkje op jouw dak, waarna we contact met je opnemen met het scherpste aanbod!

Lokale partners

De gemeente voert dus zelf besparingen door. Daarnaast wordt er veel samengewerkt met lokale partners om Barendrecht te verduurzamen. Veel partijen zijn druk bezig om huurders, agrariërs, woningeigenaren en bedrijven hierin te vertegenwoordigen. De volgende drie zijn hier een voorbeeld van:

+  Natuur en Milieu Federatie Zuid-Holland 

+  Verbeterjehuis 

+  ZLTO 

Meer verduurzamen?

Barendrecht is goed bezig, maar veel handen maken licht werk. Jij kunt ook een steentje bijdragen aan een duurzamere gemeente. Energieloket Barendrecht is een goede plek om te beginnen. Zij voorzien je graag van informatie en advies.

Laat je inspireren door het laatste nieuws op het gebied van duurzaamheid binnen de gemeente, verhalen van bewoners en bekijk de activiteiten en maatregelen die door de gemeente worden genomen op barendrecht.nl

Zonnepanelen kiezen

lightbulb

Antwoord op al je vragen

Over zonnepanelen en alles wat daarbij hoort

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?
Wat kosten zonnepanelen?
Wat is salderen?
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan en bereken direct je besparing!

Over ons

Over ons

Alles wat je moet weten over ons staat hier!

Kenniscentrum

Kenniscentrum

(Bijna) alles over zonnepanelen. Van subsidies tot opbrengst en rendement. Hier staat het!

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb je vragen? Bij Solar Concept gaan we altijd voor de +! Want jij verdient de beste oplossing!