Yes!

Je hebt interesse in zonnepanelen en bent benieuwd hoe het gehele proces er bij ons uit ziet. Wij snappen dat volkomen en we nemen je dan ook graag mee in onze werkwijze. Bij Solar Concept geloven we dat de beste oplossing een optelsom is van prijs + kwaliteit + advies + installatie + service. 

Een formule die leidt tot een optimaal rendement. Daarom adviseren wij je graag over het beste totaalconcept voor jouw situatie. Op deze pagina vind je een overzicht van alle stappen die we samen doorlopen van de aanvraag tot het moment van installatie van de zonnepanelen en zelfs nog ver daarna.

Aanvragen zonnepanelen

De stappen van onze klantreis

stap 1    Aanbod.
stap 2    Akkoord.
stap 3    Voorbereiding.
stap 4    Planning.
stap 5    Installatie.
stap 6    Monitoring.
stap 7    Factuur.
stap 8    Service.

1. Onze persoonlijke aanbieding

Je bent ons tegengekomen in jouw zoekproces naar de meest geschikte installateur van zonnepanelen. Dit kan natuurlijk zijn door het aanraden van een goede bekende, het bezoeken van onze website of wellicht heb je ons voorbij zien komen op social media. Ben je geïnteresseerd geraakt? Dan kun je een vrijblijvende offerte, oftewel je persoonlijke aanbieding bij ons aanvragen. Bij Solar Concept geven we een eerlijk advies. Niet vanuit een hoge toren, maar het liefst vanaf je eigen dak. Ondanks dat wij altijd tegen scherp tarief kunnen leveren, is de beste prijs die wij bieden niet per definitie de allerlaagste prijs. Onze beste prijs is namelijk gebaseerd op een optimaal rendement uit jouw zonnepanelen met een transparante, maar meest eerlijke prijs. 

Het rendement van zonnepanelen wordt steeds hoger. Verbeterde technieken en lagere prijzen zorgen ervoor dat de terugverdientijd de laatste jaren flink is gedaald. Bij Solar Concept is rendement uit je zonnepanelen één van de belangrijkste speerpunten. Want dat we omgaan naar duurzame energie is voor ons al lang geen issue meer. Dus laten we het dan vooral goed doen!

Onze adviseurs krijgen jouw aanvraag binnen en zullen je vervolgens bellen. In dit telefoongesprek worden je wensen besproken en wordt er de keuze voorgelegd of je een schouw op afstand of op locatie wenst. In ons advies gaan we standaard voor de plus: de beste oplossing in jouw situatie!

Advies op afstand
Indien je een schouw op afstand wilt, zullen we via de mail vragen of je enkele foto’s bij ons kunt aanleveren, dit betreft foto’s van je groepenkast en dak. Aan de hand van deze foto’s en jouw wensen zullen onze adviseurs een geschikt schouwrapport opstellen die het best past bij jouw specifieke situatie. 

Advies op locatie
Indien je een schouw op locatie wilt, komt één van onze adviseurs graag bij je langs. We komen dan bij jou thuis je wensen en behoeften bespreken. Samen met jou en een lekkere bak koffie zal onze adviseur tot een passend aanbod komen, op basis van dit aanbod wordt later een schouwrapport gemaakt met een advies op maat. Check hier de actuele doorlooptijd. 

persoonlijk aanbod offerte zonnepanelen

Kantoorpersoneel Solar Concept

Adviesgesprek

2. Goed plan + goede prijs = akkoord

Je hebt de persoonlijke aanbieding goed bekeken en je bent enthousiast geraakt… Top, wij ook! Dat je voor ons gekozen hebt is niet gek, want wij zijn de makers, de leggers, de bouwers. Al toen de eerste pioniers zonnepanelen lieten leggen, stonden wij op het dak. We beheersen het ambacht dan ook tot in de puntjes. Onze medewerkers zijn vakkundig, eerlijk en ze leveren goed werk. Voordat we na jouw akkoord verder gaan met het klaarmaken van je huis voor de toekomst, krijg je van ons nog een gratis groepenkastcheck. Hiermee controleren wij of jouw groepenkast klaar is voor de toekomst. Is dit niet het geval, dan heb je de mogelijkheid om dit door ons te laten fixen. Benieuwd naar wanneer we jouw installatie kunnen inplannen? Check hier onze doorlooptijden. 

Medewerkers in het magazijn

3. Op naar werkvoorbereiding

Tegelijk met de groepenkastcheck, wordt jouw schouwrapport uitgebreid bekeken door onze specialisten bij de afdeling werkvoorbereiding. Zonnepanelen zijn er namelijk in allerlei soorten en maten. Wij leveren materialen van topkwaliteit, met een optimale opbrengst. De werkvoorbereiding checkt alles nogmaals, zodat de installatie van jouw zonnepanelensysteem vlekkeloos verloopt. Mochten er onduidelijkheden zijn, komen we op locatie voor een technische schouw zodat alles op de dag van installatie zo soepel mogelijk verloopt. Zodra alles is nagekeken en goedgekeurd, wordt jouw project doorgestuurd naar de planning.

Bereken je besparing

Vul je gegevens in, dan nemen we meteen een kijkje op je dak en dan
stellen we het beste totaalconcept voor jouw specifieke situatie samen.

4. Tijd om je klus in te plannen

Je project is er klaar voor! Tijd om ‘m samen in te plannen. Je krijgt 4 weken voor de geplande week een voorstel per mail voor een installatiedatum. De installatiedag neemt meestal een half dagdeel in beslag, enkel bij complexe of grote installaties zullen wij hiervoor een gehele dag of zelfs meer uittrekken.
 

5. Het is zover... Je krijgt ons op je dak! 

Yes! De dag van de installatie van jouw zonnepanelensysteem is aangebroken! We laten je graag zien hoe zo’n dag van installatie eruitziet. Check het hieronder!


Zoals je ziet kun je het werk met een gerust hart overlaten aan onze experts. Wij zijn namelijk de makers, de leggers, de bouwers. Na het ondertekenen van het opleverdocument ben jij officieel eigenaar van je zonnepanelensysteem. Als kers op de taart zag je dat we een supertof cadeau voor je hebben. Wat het is, verklappen we nog niet maar dit krijg je omdat we het leuk vinden dat je lid bent geworden van onze Solar Concept familie. Voldaan plof je op je tuinstoel met een flesje Spa geel + je cadeau, genietend van je werkende zonnepanelensysteem. Natuurlijk zouden we het wel top vinden als je ons een goed cijfer geeft voor onze werkzaamheden!

Monitoring zonnepanelensysteem

6. Je kunt zelf gaan monitoren

Zodra de installatie klaar is en jij helemaal tevreden jouw handtekening op het opleverdocument hebt gezet ter goedkeuring van de installatie van jouw zonnepanelensysteem, zorgen wij dat je systeem aangesloten wordt op de monitoring en de app. Dit is de laatste stap die wij maken om jouw zonnepanelensysteem helemaal werkend te maken. Dit doen we zo snel mogelijk, maar zeker binnen enkele dagen na het opleveren van je systeem.

7. De financiële afhandeling

Nu het zonnepanelensysteem helemaal goed in de app staat voor de monitoring, komen we bij het meest zakelijke gedeelte van onze klantreis, de facturatie. Check hier wat de doorlooptijd van facturatie is. Hierna is onze samenwerking helemaal afgerond, maar we zien je natuurlijk graag terug! We nemen je graag mee aan de hand richting een duurzame toekomst. Niet alleen op je dak maar binnenkort ook op vele andere manieren!

8. Reken op onze service

Zonnepanelen leg je niet voor even, ze moeten een hele tijd mee kunnen. Daarom houdt onze service niet op bij een goed advies en een vakkundige installatie. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan kun je op ons rekenen. Ons team van vaklui beantwoordt al je vragen en helpt je verder!

Ook tot ver na de installatie zijn we gewoon bereikbaar voor al onze klanten, al weten we vanuit bestaande klantend dat dit nauwelijks nodig is. Dit betekent namelijk vaak dat je onze service nodig hebt voor eventuele vragen over jouw zonnepanelensysteem. In ons kenniscentrum vind je veelgestelde vragen, kennisartikelen, conformiteitsverklaringen en handleidingen. Daarnaast staat ons team van specialisten voor je klaar en beantwoorden zij graag je vragen! Onze klantenservice is via de contactpagina op onze website makkelijk te bereiken.

Contact

Handleidingen

Handleidingen

Alle informatie over je systeem, overzichtelijk bij elkaar.

Kennisartikelen

Kennisartikelen

(Bijna) alles over zonnepanelen. Van subsidies tot opbrengst en rendement. Hier staat het!

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb je vragen? Bij Solar Concept gaan we altijd voor de +! Want jij verdient de beste oplossing!

Contact

Contact

Heb je na het lezen tóch nog een vraag? Dan helpen wij je graag en zo snel mogelijk verder.

Besparing berekenen

Solar Concept is een erkende installateur van zonnepanelen.

lightbulb

Antwoord op al je vragen

Over zonnepanelen en alles wat daarbij hoort

Hoe lang hebben jullie nodig voor de montage en installatie van zonnepanelen?
Hoe onderhoud ik mijn zonnepanelen?
Moet ik voor zonnepanelen mijn energiemeter vervangen?
home-team

Wij helpen je graag

Maak kennis met ons team

solar