“Met Toevast verduurzamen wij woningen van woningcorporaties. Daarvoor hebben we een geheel eigen, uniek concept ontwikkeld: MuReno: Mutatie Renovatie. Gaat een bewoner uit zijn huurwoning, dan zorgen wij in twee tot vier weken voor een volledige renovatie en verduurzaming van de woning. Als projectverantwoordelijke partij kiezen we onze leveranciers zorgvuldig. Solar Concept is al een aantal jaar onze vaste partner op het gebied van zonnepanelen.

Toen wij op zoek waren naar een passende partner, hebben we een aantal bedrijven benaderd. In onze branche moeten dat wel bedrijven zijn die in het weekend of de avonduren ook de telefoon aannemen en eventuele problemen zelfs op zondag op komen lossen. Met Twan, de eigenaar van Solar Concept, hadden we meteen een heel goeie klik. Dat zat hem bijvoorbeeld in zijn deskundigheid, zijn technische kennis en oplossend vermogen. Twan is zelf op het dak begonnen en heeft zijn kennis daar opgedaan: voor ieder dak heeft hij een oplossing. Bovendien biedt hij een goeie kwaliteit tegen een scherpe prijs. Die prijs/kwaliteitverhouding blijven we voortdurend toetsen, ook met andere partijen in de markt. We verwachten dus wel van Solar Concept dat ze scherp blijven. Tot nu toe hebben ze die goede prijs/kwaliteit-verhouding altijd waar kunnen maken.

Solar Concept is onze trouwe partner in zonnepanelen. Twan is een echte vakidioot. Je zult hem er nooit op betrappen dat hij iets niet weet. Hij heeft veel kennis van zaken en gaat altijd voor kwaliteit. In de woningcorporatie-markt is betrouwbaarheid en het nakomen van je afspraken het belangrijkste wat er is. Dat geldt op meerdere fronten. Bijvoorbeeld op het gebied van de opbrengst van de panelen. De energiekosten die een huurder betaalt, zijn namelijk mede gebaseerd op de opbrengst van de zonnepanelen. Dan moet de vooraf berekende opbrengst dus wel waargemaakt worden. Maar ook als het gaat om planning, is het nakomen van afspraken voor ons van het allergrootste belang. Nadat een huurder de sleutel in heeft geleverd, hebben wij twee tot vier weken om de woning volledig te verduurzamen. Dat is een lopende trein, een machine waarin iedere schakel moet draaien. Als er één leverancier zijn afspraken niet nakomt, dan valt de hele keten stil. Bij Solar Concept begrijpen ze dat en zijn ze zeer goed in het nakomen van hun afspraken. Ons werk is een geoliede machine, en daar sluit Solar Concept goed op aan. Zij staan bovendien voor kwaliteit: ze werken met de beste producten, de uitvoering is altijd goed, en de communicatie en samenwerking ook.

Als Twan binnenkomt, dan zie je een aantal dingen meteen. Dat hij gedreven is bijvoorbeeld. Maar ook dat hij eerlijk en rechtdoorzee is. ‘What you see is what you get.’ Hij is zelf op het dak begonnen en heeft Solar Concept uitgebouwd tot wat het nu is. Maar hij blijft een gewone Brabantse jongen, net als wij. Een mooi voorbeeld daarvan is dat wij bijna altijd gewoon contact hebben met hemzelf. Hij besteedt het contact niet uit, maar onderhoudt het zelf. En dat siert hem.”