Solar Concept + SolarEdge.

Bij Solar Concept gaan we altijd voor de plus, altijd voor het maximale! Samen met SolarEdge gaan we die uitdaging graag aan. SolarEdge zorgt dat onze zonnepanelen hun maximale vermogen kunnen halen, zorgt ervoor dat je volledig inzicht krijgt in wat je zonnepanelen opwekken door realtime geavanceerde monitoring, zorgt voor verbeterde veiligheid en zorgt ervoor dat je zonnepanelensysteem een intelligent systeem wordt. Op deze pagina leggen we je graag uit hoe we dat doen. Scroll naar beneden en check wat Solar Concept + SolarEge je kunnen bieden.

 1. Volledig inzicht
 2. Verbeterde veiligheid
 3. Geavanceerde monitoring
 4. Maximaal vermogen
 5. Intelligent systeem

Volledig inzicht in wat je zonnepanelen opwekken

Over SolarEdge.

In 2006 bedacht SolarEdge een revolutionaire manier om energie te produceren en beheren in PV-systemen. Vandaag de dag zijn ze wereldmarktleider op het gebied van 'smart energy' oplossingen. Ze leveren topproducten van de hoogste kwaliteit en staan binnen de branche vooral bekend om hun parallel geschakelde systemen die aan de hand van optimizers werken. SolarEdge is mede daardoor één van onze partners waar we graag en nauw mee samenwerken.

Bereken direct je besparing

Wil jij weten hoe jij het meest uit je zonnepanelen kunt halen en zoveel mogelijk kunt besparen op je energierekening? 
Vul je gegevens in en ontvang in 2 stappen je aanbod op maat.

Zonder zorgen genieten van je zonnepanelen.

1. Volledig inzicht in de systeem, waar je ook bent.

 • SolarEdge biedt kosteloze, realtime monitoring op paneel-, string- en systeemniveau. 

 • Houd inzicht en controle op de prestatie van elk zonnepaneel in je systeem om je lange termijn investering veilig te stellen. 

 • Bekijk zelf de opbrengsten en de status van je zonnepanelensysteem waar en wanneer je maar wilt en login vanaf elke computer, smartphone of tablet, dankzij de gratis SolarEdge app.

2. Meervoudige aanpak toont hoogste prioriteit voor veiligheid.

 • SafeDC: 
  Zorgt ervoor dat de gelijkspanning van het zonnepanelensysteem wordt verlaagd tot een aanraakveilig niveau, bijvoorbeeld tijdens storingen van het elektriciteitsnet of als de SolarEdge omvormer wordt uitgeschakeld. Dat gebeurt binnen maximaal vijf minuten. Hierdoor kan de installatie tijdens onderhoud of bij calamiteiten door iedereen veilig benaderd worden.

 • Snelle uitschakeling (Rapid Shutdown): 
  Maakt binnen 30 seconden ontlading van geleiders tot veilige spanningsniveaus mogelijk.

 • Detectie en preventie van vlambogen (AFCI): 
  Maakt detectie en beëindiging van vlambogen mogelijk door de SolarEdge omvormer met een stringlengte tot 400 meter automatisch uit te schakelen. Hierdoor treedt SafeDC in werking, waardoor ook eventuele parallelle vlambogen worden voorkomen of beëindigd.

 • Ingebouwde temperatuurbewaking: 
  Thermische sensoren detecteren defecte bedrading die mogelijk vlambogen kan veroorzaken en schakelen SafeDC in indien nodig. 

 • Monitoring op paneelniveau: 
  Stuurt automatisch meldingen door van systeemfouten, waardoor veiligheidsrisico’s worden ingeperkt.

SolarEdge partners met Solar Concept

inzicht in de systeemprestaties van zonnepanelen

3. Volledig zicht op de systeemprestaties.

 • Houd altijd zicht en controle op de prestaties van elk van de panelen in je systeem en verzeker je van jouw lange termijn investering.

 • Check de stand van zaken van je systeem altijd en overal met de gratis iPhone en Android applicaties van het SolarEdge monitoring portal.

4. Maximaal vermogen uit elk zonnepaneel.

In een zonnepanelensysteem heeft elk zonnepaneel een eigen maximum power point (maximaal vermogen). Verschillen tussen panelen onderling veroorzaakt vermogensverlies. Bijvoorbeeld door hieronder genoemde oorzaken.

vermogenverlies door verschillende factoren

 

SolarEdge zonnepanelensysteem vs. traditioneel zonnepanelensysteem.

Bij (traditoneel) serieel geschakelde omvormers vermindert het zwakste zonnepaneel de prestatie van alle panelen. Parallel geschakelde systemen werken heel anders. Daar produceert elk paneel maximale energie en worden vermogensverliezen voorkomen. SolarEdge is één van de grootste en bekendste spelers op de wereldwijde markt van omvormers en leveren topproducten van de hoogste kwaliteit. Bij parallel geschakelde systemen, zoals die van SolarEdge, wekken de panelen dus ieder hun eigen percentage energie op. Zélfs wanneer er één van bovenstaande oorzaken aan de orde is.

Optimaal energie opwekken dus! Voor dit systeem heeft SolarEdge een optimizer ontwikkeld die achter elke omvormer geplaatst wordt. Met deze optimizer van het SolarEdge systeem, zorg je daarom altijd voor het beste rendement. Deze optie kan bijvoorbeeld erg interessant zijn voor daken met schaduw.

De voordelen van een SolarEdge zonnepanelensysteem

5. Zonnepanelen intelligenter maken.

SolarEdge is wereldmarktleider op het gebied van smart energy technologie. Door hun eersteklas technische expertise en een constante focus op innovatie, creëren ze 'smart energy' oplossingen die onze toekomstige vooruitgang stimuleren.

Smart energy dankzij SolarEdge

Persoonlijk aanbod op maat in 2 stappen

Vul je gegevens in, dan nemen we gelijk een kijkje op je dak.

lightbulb

Antwoord op al je vragen

Over zonnepanelen en alles wat daarbij hoort

Wat zijn omvormers?
Welke gegevens hebben wij nodig om een persoonlijk advies te geven en waarom?
Hoe lang hebben jullie nodig voor de montage + installatie van zonnepanelen?
Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?