Direct inzicht in je opbrengst!

Door gebruik te maken van een monitoringsapp krijg je veel inzicht in je huidige opbrengst en rendement. Handig om te weten hoe je er voor staat. Krijg inzicht in hoe je zonnepanelen presteren en vergelijk de opbrengsten van verschillende jaren, wat schaduw doet op je dak en of je systeem optimaal werkt. Alle informatie is op elk moment van de dag te bekijken via je telefoon of website. Doordat de app constant in de gaten houdt of alles in orde is hoef jij alleen nog maar te ontspannen en te genieten van je zonnepanelensysteem.

Goed om te weten =

  • Heb je geen (micro-)omvormer(s) van GoodWe, SolarEdge of Enphase? Dan is het niet mogelijk om je systeem te monitoren via een app op je telefoon of computer. Je kunt je verbruik wél altijd via het scherm op de omvormer aflezen.

Ik wil mijn zonnepanelen monitoren.

Laat je gegevens achter zodat wij de monitoring voor je zonnepanelensysteem kunnen activeren + inrichten. Je hoort dan op korte termijn meer van ons zodat jij zelf je systeem goed in de gaten kunt houden 😉.

Te vinden op de sticker aan de zijkant van de omvormer
Te vinden op de sticker aan de zijkant van de omvormer
IccID is te vinden op het kaartje waar de simkaart in zit. Hangt aan de flyer bij de omvormer.
Serienummer is te vinden op de rechterzijkant van de omvormer
Alleen van toepassing bij een GoodWe omvormer

Onze 4G-formule.

Wij werken enkel nog met 4G-sim monitoring. Dit is veruit de meest betrouwbare en stabiele manier om de informatie uit de omvormer te krijgen in je monitoringsapp. Eerder werd er vaak gewerkt met Wi-Fi dat lang niet zo betrouwbaar en stabiel was. Doordat wij met 4G-sim monitoring werken vallen dus de meest voorkomende problemen met zonnepanelensystemen weg. Naast dat de functionaliteit en betrouwbaarheid vele malen hoger is, kunnen we effectief de werkelijke data analyseren en rapporteren. In je omvormer zit een simkaart die genoeg data bezit voor minimaal 5 jaar. Na deze 5 jaar kun je contact met ons opnemen voor verlenging. De eerste 5 jaar krijg je van ons. 😉 Altijd voor de plus!

Als kers op de taart hoef je door deze 4G-sim formule nooit meer de verbinding van je omvormer te herstellen (zoals eerder wel voorkwam bij Wi-Fi). Daarnaast hebben we bij een probleemanalyse altijd actuele inzichten in jouw systeem.

monitoren van opbrengsten

Werkwijze

Werkwijze

Wat kun je verwachten van ons? Check hier welke stappen we samen met je doorlopen. Zo gaan we samen voor de plus! 

Over ons

Over ons

Ziet er goed uit... Maar wie zijn jullie eigenlijk en waar staan jullie voor? We vertellen het je graag!

Kennisartikelen

Kennisartikelen

(Bijna) alles over zonnepanelen. Van subsidies tot opbrengst en rendement. Hier staat het!

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb je vragen? Bij Solar Concept gaan we altijd voor de +! Want jij verdient de beste oplossing!