Direct inzicht in je opbrengst!

Door gebruik te maken van een monitoringsapp krijg je veel inzicht in je huidige opbrengst + rendement. Handig om te weten hoe je er voor staat. 😉 Krijg inzicht in hoe je zonnepanelen presteren en vergelijk de opbrengsten van verschillende jaren, wat schaduw doet op je dak en of je systeem optimaal werkt. Alle informatie is op elk moment van de dag te bekijken via je telefoon of browser. Doordat de app constant in de gaten houdt of alles in orde is hoef jij alleen nog maar te ontspannen en te genieten van je zonnepanelensysteem.

Bij al onze serieel geschakelde systemen werken wij enkel nog met 4G monitoring. Dit is veruit de meest betrouwbare en stabiele manier om de informatie uit de omvormer te krijgen in je monitoringsapp. Eerder werd er vaak gewerkt met Wi-Fi dat lang niet zo betrouwbaar en stabiel was. Doordat wij met 4G-sim monitoring werken, vallen de meest voorkomende problemen met zonnepanelensystemen weg (Altijd voor de plus hè!). Naast dat de functionaliteit en betrouwbaarheid vele malen hoger is, kunnen we effectief de werkelijke data analyseren en rapporteren. In je omvormer zit een simkaart die genoeg data bezit voor minimaal 5 jaar. Na deze 5 jaar kun je contact met ons opnemen voor verlenging. De eerste 5 jaar krijg je van ons 😉.

Als kers op de taart hoef je door deze 4G-sim formule nooit meer de verbinding van je omvormer te herstellen (zoals zich eerder wel voordeed bij Wi-Fi). Daarnaast hebben we bij probleemanalyse altijd actuele inzichten in jouw systeem.

Instellen monitoringsapp

Tijdens installatie van de zonnepanelen registreren onze monteurs in welke opstelling je zonnepanelen zijn geïnstalleerd. Onze service-afdeling zal deze op korte termijn voor je inrichten. Zo kun jij precies zien wat je zonnepanelen aan energie opwekken! En dàt wil je! Na installatie van de zonnepanelen ontvang je na een aantal dagen (check hier hoeveel precies) een e-mail van ons met daarin jouw inloggegevens. 

Mocht je na ontvangst van je inloggegevens nog hulp nodig hebben met het instellen van je monitoringsapp, dan staan hieronder de handleidingen. Onze eigen Solar Concept app kun je voor ieder merk omvormer gebruiken. Aan de voorkant van je omvormer staat welk merk we hebben geïnstalleerd en ook aan de zijkant vind je meer informatie op de sticker.

Heb je toch nog vragen? Neem dan contact met ons op.

App downloaden.

Solar Concept
verkrijgbaar op Apple     icoon Android

Enphase 
verkrijgbaar op Apple     icoon Android

Solar Edge
icoon apple     icoon Android

Goodwe
icoon apple     icoon Android

Solaredge omvormer

Wat als ik een bestaande woning overneem?

Als je een woning overneemt zal de monitoring hiervoor al ingesteld zijn. De oude bewoners hebben deze inloggegevens en dus moet de monitoringsapp opnieuw ingesteld worden. Neem daarvoor contact op met onze service-afdeling. Wanneer je de inloggegevens hebt onvangen, kun je meer informatie vinden over het instellen van de monitoringsapp via bovenstaande handleidingen. 

Werkwijze

Werkwijze

Wat kun je verwachten van ons? Check hier welke stappen we samen met je doorlopen. Zo gaan we samen voor de plus! 

Over ons

Over ons

Ziet er goed uit... Maar wie zijn jullie eigenlijk en waar staan jullie voor? We vertellen het je graag!

Kennisartikelen

Kennisartikelen

(Bijna) alles over zonnepanelen. Van subsidies tot opbrengst en rendement. Hier staat het!

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb je vragen? Bij Solar Concept gaan we altijd voor de +! Want jij verdient de beste oplossing!