SOLAR CONCEPT + KEURMERK = EXTRA ZEKERHEID

Als klant van Solar Concept wil je natuurlijk zeker weten dat je in zee gaat met een zonnepanelenleverancier die betrouwbaar is en kwaliteit levert. Dan is het goed om te weten dat Solar Concept beschikt over verschillende keurmerken en certificaten. Zo zijn we lid van branchevereniging Holland Solar, hebben we het Zonnekeur-certificaat en zijn we erkend InstallQ-installateur.

Holland Solar

Holland Solar is sinds 1983 dé branchevereniging van de Nederlandse zonne-energiesector. Holland Solar zorgt voor een goede en eerlijke markt, een duidelijke stem naar de overheid en goede afspraken over kwaliteit en veiligheid. Ook zorgt de vereniging voor voorlichting en promotie van zonne-energie en zonnepanelen. Mooi, want hoe meer mensen zelf stroom opwekken, hoe minder CO2-uitstoot! Lid van Holland Solar word je als bedrijf niet zomaar. Zo moet je minimaal een jaar actief zijn in de zonne-energiesector en een financieel gezond bedrijf zijn. Als lid van Holland Solar kunnen we beter opkomen voor jouw belangen, zowel in Den Haag als in Brussel. Dat wil zeggen dat we aanschuiven bij vergaderingen, meebeslissen over belangrijke onderwerpen (zoals de terugleversubsidie) en zelf voorstellen kunnen doen voor agendapunten. Daarnaast doen wij er samen met de andere leden alles aan om ervoor te zorgen dat zonne-energie een mooie toekomst heeft. Zo zetten we een stapje extra om Nederland sneller duurzaam te maken en zorgen we voor meer kwaliteit en veiligheid in de branche. 


Zonnekeur

Voor de meeste mensen die een zonnestroomsysteem aanschaffen, is het moeilijk om in te schatten of een producent of installateur daadwerkelijk de kwaliteit levert die hij zegt te leveren. Daarom is Zonnekeur in het leven geroepen: dit keurmerk onderscheidt bedrijven die zowel technisch als administratief op orde zijn, van bedrijven die dat niet zijn. In het kort staat het keurmerk voor drie belangrijke punten: kwaliteit, zekerheid en veiligheid. Het Zonnekeur-keurmerk wordt alleen gegeven aan bedrijven die al langere tijd (op een goede manier) actief zijn in de zonnepanelen-branche. Daarmee biedt het keurmerk extra zekerheid. Daarnaast worden gecertificeerde bedrijven uitgebreid getoetst op kwaliteit. Zowel op de kwaliteit van de installatie en service als op de kwaliteit van de geleverde producten. Wie zonnepanelen laat installeren door een bedrijf met het Zonnekeur-keurmerk, weet dus zeker dat hij of zij voor kwaliteit kiest. Bovendien worden de deelnemende bedrijven gekeurd op veiligheid. Solar Concept voldoet aan alle vereisten en biedt daarmee kwaliteit, zekerheid en veiligheid voor jou! 


InstallQ

InstallQ is het centrale loket voor kwaliteitsregelingen binnen de installatiebranche. Eén van de belangrijkste werkzaamheden van InstallQ, is het verlenen van erkenningen aan vakbekwame installateurs en bedrijven en het informeren over certificeren. Daarnaast accrediteert InstallQ opleidingen en examens in de installatietechniek. Solar Concept is erkend InstallQ-installateur. Een erkenning van InstallQ is een bewijs van kennis en kunde. Zo zijn we bij Solar Concept op ons vakgebied gecontroleerd op verschillende vakbekwaamheidseisen. Met de erkenning bewijzen we dat onze werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de geldende normen en eisen, waaronder het Bouwbesluit en de NEN-normen die van toepassing zijn.