Kenniscentrum: (bijna) alles over zonnepanelen

Goedkope zonnepanelen

Zonnepanelen worden steeds populairder. En dat is mooi, want het gebruik van zonne-energie heeft veel voordelen voor het milieu en je maandelijkse kosten! Tijdens de zoektocht naar geschikte zonnepanelen voor op jouw dak, speelt de prijs uiteraard een grote rol. Hoeveel invloed heeft de prijs van een paneel op de kwaliteit? Lees het in dit artikel.

Subsidie voor zonnepanelen

Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je maandelijkse energierekening. Ondanks dat het een behoorlijk investering is, zijn er verschillende regelingen die de aanschaf aantrekkelijk maken. Gemeentelijke subsidie is er daar een van. Lees er meer over in dit artikel.

Btw terugvragen op zonnepanelen

Je kunt de btw van jouw nieuwe zonnepanelen terugvragen aan de belastingdienst, omdat je de overgebleven energie terug geeft aan de energieleverancier. In dit artikel lees je precies hoe het terugvragen van de btw werkt.

Zonnepanelen op een dakkapel

Kun je zonnepanelen op een dakkapel laten plaatsen? Ja dat kan! Maar jouw dakkapel moet er wel geschikt voor zijn. Lees in dit artikel meer over adviezen en mogelijke bezwaren bij het plaatsen van zonnepanelen op een dakkapel.

Dé 5 redenen om zonnepanelen aan te schaffen

Zonnepanelen zijn een hele verstandige investering. Maar waarom precies? Wat maakt het aanschaffen van zonnepanelen zo aantrekkelijk? In dit artikel vertellen we je de 5 beste redenen om ze te laten installeren!

Zonnepanelen op een plat dak

Zonnepanelen laten installeren op een plat dak? Ja hoor dat is geen probleem! Op de meeste soorten platte daken kunnen gewoon zonnepanelen worden gelegd. In dit artikel lees je er meer over.

Wat is de opbrengst van zonnepanelen?

De opbrengst van zonnepanelen is niet voor iedereen hetzelfde. Het wordt door veel verschillende factoren bepaald, zoals de hoeveelheid zonlicht die door de panelen wordt opgevangen en saldering. Hierover lees je meer in dit artikel.

Wat is salderen?

Het kan voorkomen dat je meer energie opwekt dan je gebruikt. In dat geval kun je deze ongebruikte energie ‘terugleveren’ aan de energieleverancier. Lees er meer over in dit artikel.

Wat zijn omvormers?

Een omvormer zet de energie die door je zonnepanelen wordt opgewekt om in gebruiksklare stroom. Hoe werkt dit systeem? Welke soorten zijn er en waar moet je op letten? Je leest het in dit artikel.

Wat kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van de situatie. Zonnepanelen leggen is maatwerk: het is voor iedereen anders. Er zijn diverse soorten zonnepanelen, omvormers en types bekabeling die gekozen worden op basis van jouw situatie. De kosten van het systeem hangen dus af van verschillende factoren. Hoe dit in zijn werk gaat, lees je in dit artikel.

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen bestaan uit verschillende lagen zonnecellen die energie opwekken uit zonlicht. Deze energie wordt daarna omgevormd en getransporteerd, zodat je het in huis kunt gebruiken. Waar zonnepanelen uit bestaan en hoe ze werken, lees je in dit artikel.

Zijn zonnepanelen veilig?

Zonnepanelen zijn over het algemeen erg veilig. Ze zijn een belangrijke en betrouwbare factor in het proces van energiebesparing. Er zijn drie zaken die actief bijdragen aan de veiligheid van jouw zonnepanelen: de materialen, de installatie en de gebruiker zelf. Lees er in dit artikel meer over.