De 23 meestgestelde vragen over zonnepanelen!

Je wil misschien gaan investeren in zonnepanelen op je dak, maar je hebt hier nog veel vragen over? Dat snappen wij maar al te goed, het is natuurlijk ook niet zomaar een investering. Om jou hierbij te helpen hebben wij hier de antwoorden op de 23 meestgestelde vragen van onze klanten. Mocht je hier nou niet het antwoord op je vraag vinden, dan helpen we je graag verder in ons kenniscentrum. Daar hebben we het antwoord op echt (bijna) alle vragen. Tevens vind je daar ook alle handleidingen, conformiteitsverklaringen en kennisartikelen. Natuurlijk kun je via contact ons ook altijd even een mailtje sturen of bellen. We helpen je graag verder. Altijd voor de plus!

Wil je een vrijblijvende offerte aanvragen voor zonnepanelen? Dat kan hier!

1.    5 redenen om zonnepanelen aan te schaffen

+    Je bespaart op je energierekening
Met zonnepanelen bespaar je op je energierekening doordat je zelf elektriciteit opwekt. Een gemiddeld huishouden bespaart zo'n €1.200 per jaar en hun zonnepanelen zijn binnen 4 jaar terugverdiend. Dit betekent minder afhankelijkheid van de energiemaatschappij en lagere kosten op de lange termijn.

  Het verhoogt de waarde van je woning
Het verhoogt de waarde van je huis doordat het zelf opwekken van stroom met zonnepanelen een positief effect heeft op het energielabel. Deze waardevermeerdering kan zelfs oplopen tot boven de prijs die je voor de aanschaf hebt betaald!

+    Profiteer van subsidies, saldering en BTW voordelen
Ondanks dat er sinds 2013 geen landelijke subsidies meer zijn voor zonnepanelen, zijn er nog wel gemeentelijke subsidies beschikbaar. Naast deze subsidies kun je de stroom die je wel opwekt maar niet gebruikt, terugverkopen aan de energieleverancier: dit heet salderen. Een ander voordeel is dat je geen BTW betaalt over de aanschaf van zonnepanelen.

+    De zon is een oneindige energiebron
Waar fossiele brandstoffen zoals gas of olie uiteindelijk op zullen raken, blijft de zon altijd aanwezig. Zelfs op de dagen dat de zon wat minder hard schijnt, wek je met zonnepanelen nog steeds energie op.

  Je helpt bij het beschermen van het milieu
Je kunt zelf een steentje bijdragen aan de bescherming van het milieu door, in plaats van gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals kolen of aardgas, over te stappen naar het gebruik van een duurzame bron van energie zoals de zon.

2.    Hoe werken zonnepanelen?

Zoals je vast wel weet, zijn zonnepanelen erg duurzaam. Maar hoe werken ze nu precies? Zonnepanelen werken op zonne-energie. Deze panelen besparen geld en wekken duurzame energie op. Zo dragen ze dus bij aan het verduurzamen van de wereld. 

Zonnecellen
In de zonnepanelen zitten zonnecellen verwerkt, deze cellen zijn gemaakt van silicium. Onder invloed van licht ontstaat er in de cellen van het zonnepaneel een spanningsverschil tussen de laagjes silicium. Door dat spanningsverschil ontstaat er gelijkstroom.

Gelijkstroom omzetten naar elektriciteit
Hier houdt het nog niet op: de (gelijk)stroom die de zonnepanelen leveren, is niet direct bruikbaar. Hiervoor is een omvormer nodig. Deze omvormer zet deze gelijkstroom om naar elektriciteit (wisselstroom).

Verdeling stroom
Vervolgens zal de stroom naar de groepenkast gaan, daar wordt de stroom verdeelt naar al je huishoudelijke apparaten. Wanneer de zonnepanelen niet genoeg opwekken in verhouding tot wat je gebruikt, is er nog het energienet om bij te springen. Wanneer er meer stroom wordt opgewekt dan gebruikt, wordt er teruggeleverd aan het energienet, deze energie kan je later salderen.

Uitleg werking zonnepanelen

3.    Hoe veilig zijn zonnepanelen?

CE logo
Zonnepanelen die goedgekeurd zijn binnen de Europese Unie hebben het CE logo. Dat wil dus zeggen dat deze panelen voldoen aan de eisen die de Europese Unie stelt. Deze eisen gaan over veiligheid van de panelen, er zal dus niet zomaar brand ontstaan bij gebruik.

Brandgevaar
Er kan brand ontstaan door foutieve aansluiting van de panelen, bijvoorbeeld door het gebruik van twee verschillende merken connectoren in één verbinding. Het brandgevaar is bij in-dak zonnepanelen groter dan bij zonnepanelen die op het dak liggen. Dit komt omdat bij een in-dak systeem de panelen (die erg warm kunnen worden) dicht op de onderliggende lagen liggen, zoals brandbaar isolatiemateriaal.

Er zijn dus drie zaken die bijdragen aan de veiligheid van jouw zonnepanelen: de materialen, de installatie en de gebruiker zelf.

Dak monteurs zijn het kabeltraject aan het installeren

4.    Wat is de opbrengst van zonnepanelen?

De opbrengst van zonnepanelen is niet voor iedereen hetzelfde. Het wordt door veel verschillende factoren bepaald, zoals de hoeveelheid zonlicht die door de panelen wordt opgevangen en de hoeveelheid zonnepanelen. Omdat de precieze opbrengst van een zonnepanelensysteem moeilijk te bepalen is, geven we hier meer informatie over de verschillende factoren die een rol spelen.

+    De ideale omstandigheden
Het gemiddelde vermogen per zonnepaneel is tegenwoordig ongeveer 400 Wattpiek. Wattpiek is de meeteenheid waarin de hoeveelheid opgewekte energie onder ideale omstandigheden wordt uitgedrukt. Er zit een verschil tussen Wattpiek en kilowattuur

+    Invloeden van de omgeving
Als de zonnepanelen (gedeeltelijk) in de schaduw liggen of bijvoorbeeld minder zonlicht krijgen gedurende een bepaald seizoen, kan dat de opbrengst verminderen. Met dit soort zaken wordt natuurlijk altijd rekening gehouden tijdens het berekenen van de energieopbrengst en het installeren van jouw zonnepanelen.

+    De hoeveelheid zonnepanelen
Het gemiddelde paneel is ongeveer 110 bij 168-178 cm groot. Voor de opbrengsten van zonnepanelen geldt het volgende: hoe hoger de oppervlakte aan zonnepanelen, hoe meer zonlicht er opgevangen kan worden. 

+    Opbrengsten per maand
De zon schijnt niet iedere maand op dezelfde sterkte. Tijdens de zomermaanden is er op het noordelijk halfrond meer zonlicht, omdat de aarde gekanteld is. Hierdoor straalt de zon beter op je zonnepanelen, waardoor de opbrengst wordt verhoogt.

5.    Welke maand hebben zonnepanelen de meeste opbrengst?

De opbrengst van zonnepanelen is afhankelijk van meerdere factoren, deze factoren zijn onder anderen: zonuren, schaduw en temperatuur. Als we naast deze factoren puur gaan kijken naar het aantal zonuren per maand, is de opbrengst het beste in de maanden mei, juni en juli. In deze periode is het aantal zonuren het hoogst. De maand mei scoort van de drie maanden vaak iets beter, dit komt doordat in mei de gemiddelde temperaturen minder hoog zijn. Een te hoge temperatuur kan namelijk zorgen voor een iets minder goede opbrengst van de zonnepanelen.
 

Gemiddelde opbrengst zonnepanelen

Bereken je besparing

Vul je gegevens in, dan nemen we meteen een kijkje op je dak en dan
stellen we het beste totaalconcept voor jouw specifieke situatie samen.

6.    De terugverdientijd van zonnepanelen

Gemiddeld is de terugverdientijd op zonnepanelen ongeveer 4 tot 6 jaar, maar dit verschilt per situatie. De terugverdientijd van zonnepanelen hangt namelijk af van een aantal factoren. Deze factoren zijn onder anderen: het aantal zonnepanelen, de hoeveelheid zonuren per dag, de stand van de zonnepanelen. Om een inschatting te maken van de terugverdientijd in jouw situatie zullen we dus een nauwkeurige dak check moeten uitvoeren. Gelukkig doen wij dit graag voor je en is dit geheel vrijblijvend! 

Bereken hier wat je kunt besparen en we gaan voor je aan de slag! Wanneer we klaar zijn nemen we contact met je op.
 

Zonnepanelen monteurs

7.    Hoe meet ik het stroomverbruik van zonnepanelen?

Dit is altijd een leuke vraag die we krijgen van onze klanten!

Wij kunnen je namelijk vertellen dat je zonnepanelen geen stroom verbruiken, maar enkel stroom opwekken! Het is dus niet nodig om rekening te houden met eventueel stroomverbruik van zonnepanelen. Hierdoor kun je genieten van het optimale rendement van jouw zonnepanelensysteem. Dat is wéér een pluspunt van zonnepanelen!

Wil je graag een van onze experts spreken? Neem dan gerust contact met ons op!

8.    Wat is het verschil tussen WP en kWh?

We merken wel eens dat klanten het verschil tussen Wattpiek en Kilowattuur niet weten. Dat is niet gek hoor. We leggen het graag voor je uit want ook dit is belangrijk om te weten. 

WP

WP (Wattpiek) is een meeteenheid voor zonnepanelen, één wattpiek is de productie van een elektrisch vermogen van 1 watt onder ideale omstandigheden. De daadwerkelijke opbrengst in kWh ligt altijd iets lager dan de ideale omstandigheden.

Deze omstandigheden zijn:
+    Sterkte van invallende zonnestralen; 1000 watt per vierkante meter
+    Richting van de zonnestralen; loodrecht op het positioneerde paneel
+    Temperatuur van zonnecel: 25 graden.

kWh

kWh (Kilowattuur) is een meeteenheid van een hoeveelheid elektrische energie. Het gemiddelde huishouden verbruikt ongeveer 3.500 kWh per jaar. In Nederland levert 1 WP elk jaar ongeveer 0,88 kWh op. Wanneer je dus 3.500 kWh per jaar verbruikt, zou je dus een installatie moeten hebben die +/- 4000 WP opbrengt.
 

9.    Hoe bereken ik de kWh van mijn zonnepanelen?

Dit kun je gemakkelijk berekenen met de monitoring-app die bij jouw zonnepanelensysteem hoort. Na de oplevering van jouw zonnepanelensysteem ontvang je van ons de inloggegevens voor deze app, waarmee je elk moment van de dag kunt zien hoeveel kWh jouw zonnepanelen opwekken. Bovendien biedt onze app gedetailleerde informatie over hoeveel je hebt bespaard en wat de geschatte terugverdientijd van jouw zonnepanelen zal zijn, waardoor je volledige controle hebt over je energieproductie en besparingen.

Ervaar je problemen met de app of heb je hier vragen over? Neem dan contact op met ons team!

Monitoring zonnepanelen

10.    Wat kosten zonnepanelen?

De kosten voor het plaatsen van zonnepanelen zijn afhankelijk van de situatie. Er zijn diverse soorten zonnepanelenomvormers en types bekabeling die gekozen worden op basis van jouw situatie. Omdat de kosten zo afhankelijk zijn van de situatie en locatie, is persoonlijk advies de beste manier om een kostenindicatie te kunnen geven.

Kosten zonnepaneel
Zonnepanelen zijn er in allerlei soorten en maten. Een belangrijk aspect van zonnepanelen die invloed heeft op de prijs, is de hoeveelheid Wattpiek die een paneel kan opwekken. Ook de kwaliteit van een zonnepaneel heeft invloed op de prijs. De kwaliteit kun je aflezen aan de garantie die de fabrikant geeft op het paneel én het vermogen dat deze door de jaren heen zal opwekken. Over het algemeen kun je zeggen: hoe beter en langer de garantie, hoe hoger de kwaliteit van het zonnepaneel. Dat is dan ook gelijk de reden dat wij alleen TIER-1 zonnepanelen, oftewel A-merken, aanbieden.

Kosten omvormer
Net als het type zonnepaneel, heeft ook de keuze voor het type omvormer invloed op de totaalprijs van het systeem. Je kunt grofweg onderscheid maken tussen twee soorten omvormers. Je hebt de eenvoudige ‘serie omvormer’ en de micro-omvormer. De micro-omvormers hebben een complexere techniek en zijn daarom ook duurder. Welke omvormer het beste werkt voor jouw systeem hangt af van de situatie en de locatie waar de panelen geplaatst worden.

11.    Welke soorten zonnepanelen zijn er? 

Bij het aanschaffen van zonnepanelen is de keuze reuze. De markt kent veel verschillende soorten op basis van merk, Wattpiek, kleur en grootte. De meest voorkomende zijn de polykristallijne (‘poly’) en de monokristallijne (‘mono’) zonnepanelen. De mono-zonnepanelen zijn tegenwoordig de populairste keuze van deze twee.

Verschil poly en mono
De kwaliteitsverschillen tussen de twee soorten zijn over het algemeen klein. Het verschil tussen deze twee zit meer in de kleur en de prijs. De poly-panelen zijn meestal blauw, en wat goedkoper dan de (meestal) zwarte mono-panelen. Deze meestal zwarte mono-panelen worden vaak als mooier beschouwd en men kiest over het algemeen voor deze soort. De mono-panelen bieden over het algemeen ook de hoogste vermogens, maar bij gelijke vermogens bieden de polykristallijne zonnepanelen soms wat meer waar voor je geld. 

De zonnepanelen zijn dus verschillend en de voorkeur is voor iedereen anders. Benieuwd naar welke panelen wij aanbieden? Bekijk ons assortiment zonnepanelen of neem contact op voor een persoonlijk advies en we komen het je graag uitleggen.
 

Montage zonnepanelen op golfplaten dak Montage zonnepanelen op golfplaten dak

12.    Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Om erachter te komen of jouw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen hangt af van een aantal factoren. Hieronder kun je per factor kijken of jouw dak op dat gebied geschikt is.

Hellingshoek
De hellingshoek van de zonnepanelen is van invloed op de opbrengst van de zonnepanelen. Deze hellingshoek is bij een hoek van 35 graden optimaal. Bij platte daken wordt er vaak gekozen voor een kleinere hellingshoek. Dit wordt gedaan omdat er dan meer ruimte overblijft om extra panelen te plaatsen.

Richting
De zonnepanelen kunnen het beste op het zuiden gericht worden. Maar (zuid)-oost en (zuid)-west zijn met gemiddeld 5-15% lagere opbrengsten ook zeker nog rendabel. Een andere optie is een oost-west opstelling. Dit houdt in dat we (mits mogelijk in jouw situatie) de zonnepanelen in 2 richtingen plaatsen. Op die manier wordt de energieproductie gespreid over de dag, waardoor je gedurende de hele dag profiteert van de opwekking van energie door je zonnepanelen

Schaduw
Voor de daken die deels in de schaduw liggen wordt het aangeraden je te micro-omvormers of power optimizers te plaatsen. Daarmee hebben de deels beschaduwde panelen geen negatief effect op de andere panelen die wel in de zon liggen.

Materiaal
Het dak van elk huis kan bestaan uit ander materiaal. Zo heb je schuine daken met dakpannen, staal en golfplaten. Naast schuine daken heb je ook platte daken van bijvoorbeeld bitumen, mastiek, EPDM of met grind. Al deze verschillen vragen om een aparte installatie.

 

13.    Zonnepanelen in-dak of op het dak?

De installatie van zonnepanelen op een schuin dak kent twee verschillende manieren van installeren. De installatie van de zonnepanelen in het dak of op het dak. Bij de installatie in het dak worden de panelen als het ware tussen de dakpannen in geplaatst. Dit is anders bij de installatie op het dak, dan worden de panelen boven de dakpannen geplaatst. 

Voor- en nadelen
Over het algemeen kiezen de meeste mensen voor het plaatsen van de zonnepanelen op het dak. Dit heeft met een aantal voordelen te maken. Om meer inzicht in de voor- en nadelen beide systemen te krijgen hebben wij hiervoor een kennisartikel gemaakt.

Installatie in-dak systeem
Wij plaatsen het in-dak systeem enkel bij nieuwbouwwoningen en daken die compleet gerenoveerd of vervangen zijn. Bij de installatie zelf komen er ook een aantal nadelen kijken bij het in-dak systeem. Zo is er een grotere kans op een lekkage in de toekomst, valt het aansluiten van de dakpannen buiten onze werkzaamheden en heb je meer oppervlak op je dak nodig.

Zonnepanelen op plat dak

14.    Zonnepanelen op plat dak

Zonnepanelen kunnen ook op de meeste soorten platte daken geinstalleerd worden! Het neemt zelfs een aantal voordelen met zich mee en je moet wel op een aantal dingen letten. Hieronder vertellen we daar meer over.

Voor- en nadelen van zonnepanelen op een plat dak

Een groot voordeel van zonnepanelen op een plat dak is dat je ze minder goed ziet liggen. Daarnaast is de installatie van panelen op een plat dak makkelijker dan de installatie op een schuin dak. Een derde en groot voordeel is dat de richting waarin de zonnepanelen worden gelegd, vrijer te kiezen is dan op een schuin dak, waardoor het rendement vaak hoger is. Er zitten weinig nadelen aan het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak. Er is alleen iets meer ruimte nodig dan op schuine daken, omdat de schaduwen elkaar niet mogen overlappen. 

Het gewicht van zonnepanelen op een plat dak

Een zonnepaneel met frame weegt ongeveer 25 kilo. Per los zonnepaneel is ongeveer 80 kilo aan ballast nodig om ervoor te zorgen dat het paneel niet verplaatst tijdens een storm of windstoot. Het gewicht van de ballast neemt af wanneer zonnepanelen verbonden zijn. Platte daken kunnen dit extra gewicht doorgaans prima dragen. Alleen wanneer een dak in slechte conditie is, kan het voorkomen dat er door de ballast scheurtjes in de dakbedekking ontstaan. Daarom is het belangrijk dat het dak in goede staat is wanneer de zonnepanelen worden geïnstalleerd. 

Heb jij nog vragen over de installatie van zonnepanelen op een plat dak? Neem dan gerust contact op met ons team.

15.    Zonnepanelen op dakkapel

Kun je zonnepanelen op een dakkapel plaatsen? Jazeker, dat kan! Maar jouw dakkapel moet er wel geschikt voor zijn.

Gewicht
Het is belangrijk dat jouw dakkapel extra gewicht kan dragen. Een zonnepaneel weegt namelijk gemiddeld 20 kilogram. Op een dakkapel met dakpannen is dit vaak geen probleem maar op een plat dakkapel worden deze geplaatst met extra ballast (mits de constructie toereikend is). Deze ballast beschermt de zonnepanelen tegen harde wind, zodat ze niet weg waaien. Dit betekent natuurlijk wel extra gewicht. Wil je weten of jouw dakkapel dit extra gewicht kan dragen? Neem dan contact op met een dakdekker. Weet je al of jouw dakkapel dit gewicht kan dragen? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies of vraag vrijblijvend een persoonlijk aanbod aan en vermeld dit even bij je aanvraag.

Ruimte en afmetingen zonnepanelen
Naast dat de constructie sterk genoeg moet zijn, moet er ook genoeg plaats zijn. Zonnepanelen zijn gemiddeld 110 bij 168-178 centimeter groot en mogen vanwege windgevaar niet bij de rand van je dak geplaatst worden. Hiermee kun je vaak al grofweg bepalen óf en hoeveel zonnepanelen je op jouw dakkapel kunt laten plaatsen. 

16.    Hoe haal ik het meeste uit mijn zonnepanelen? 

Wie zonnepanelen gaat aanschaffen of heeft aangeschaft, wil natuurlijk het beste uit het zonnepanelensysteem halen. Verschillende factoren zouden het rendement van zonnepanelen kunnen beïnvloeden. 

Efficiënt gebruik zonnepanelen
Zonnepanelen wekken overdag het meeste stroom op, wanneer de zon het hardst schijnt. In die periode is er vaak niemand thuis om de opgewekte energie te gebruiken. Alle stroom die je niet gebruikt, wordt teruggeleverd aan de leverancier. Dit wordt salderen genoemd. Dit is niet altijd de meest efficiënte manier om gebruik te maken van je zonnepanelen. 

Hieronder enkele tips om het meest uit jouw zonnepanelen te halen:
+    Laat je wasmachine of vaatwasser overdag draaien
+    Overweeg om over te stappen op een elektrische kookplaat
+    Je kan een accu aanschaffen die opgewekte energie voor je opslaat
+   Inspecteer je zonnepanelen af en toe op vuil. Wanneer ze vies zijn, kan dat voor een verminderd rendement zorgen

Monteur met zonnepaneel

GoodWe omvormer met monteur

17.    Wat zijn omvormers?

Een omvormer zet de energie die door je zonnepanelen wordt opgewekt om in gebruiksklare stroom. Hoe werkt dit systeem? Welke soorten zijn er en waar moet je op letten? We geven je er graag antwoord op.

Functie omvormer
Zonnepanelen wekken niet direct gebruiksklare stroom op. De zogenoemde ‘gelijkstroom’ die door de panelen wordt opgewekt, moet eerst worden omgezet in wisselstroom. De omvormer regelt dit voor je en stuurt de stroom daarna door naar je groepenkast.

Verschillende omvormers
Er kan grofweg onderscheid gemaakt worden tussen twee verschillende soorten omvormers. Op de eerste plaats is er de eenvoudige ‘serie-omvormer’, die voor de totale reeks zonnepanelen de gelijkstroom optimaliseert. Op de tweede plaats is er de micro-omvormer. Daarbij wordt niet per reeks geoptimaliseerd, maar per paneel. Deze omvormers hebben een complexere techniek en zijn daarom ook duurder. Benieuwd welk systeem het beste is in jouw situatie? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies.
 

18.    Wat is salderen?

Wanneer je zonnepanelen op je dak hebt, kan het voorkomen dat je soms meer energie opwekt dan je gebruikt. Dit kan gebeuren doordat er heel veel zon is, waardoor er meer wordt opgevangen, of omdat je heel weinig verbruikt. In dat geval kun je deze niet gebruikte energie ‘terugleveren’ aan de energieleverancier. Deze teruggeleverde energie wordt dan verrekend met de energie die je van de leverancier hebt afgenomen, waardoor je energierekening lager wordt. Een financiële meevaller dus!

Nieuws over de salderingsregeling.
Goed nieuws voor eigenaren van zonnepanelen! Het wetsvoorstel om de salderingsregeling vanaf 2025 af te bouwen is weggestemd. Dit betekent dat de regeling behouden blijft zoals die is, waardoor je als huishouden met zonnepanelen opgelucht kunt ademhalen. Met deze ontwikkeling kun je blijven profiteren van zonne-energie zonder je zorgen te hoeven maken over veranderingen in de salderingsregeling in de nabije toekomst.

Bereken direct je besparing

Vul je gegevens in, dan nemen we meteen een kijkje op je dak en dan
stellen we het beste totaalconcept voor jouw specifieke situatie samen.

19.    BTW terugvragen op zonnepanelen

Per 1 januari 2023 is de btw op zonnepanelen voor een pand met woonfunctie verlaagd van 21% naar 0%. Voor panden met een bedrijfsfunctie geldt wel het btw-tarief van 21%. Het kan dat zonnepanelen op een pand worden geplaatst dat zowel een bedrijfs- als woonfunctie heeft. Wanneer de panelen voor beide functies worden gebruikt, krijg je een btw 0%-tarief. Lees hieronder wat het voor jou betekent nu het btw-tarief van 21% naar 0% is gegaan.

20.    Subsidie voor zonnepanelen

Zonnepanelen zijn erg goed voor het milieu, maar ook voor jouw maandelijkse energierekening. Hoewel dit een grote investering is, zijn er verschillende regelingen die het aantrekkelijker maken om zonnepanelen aan te schaffen. Gemeentelijke subsidie is er daar één van maar er zijn mogelijkheden.

Gemeentelijke subsidies
Sinds 2013 zijn helaas de landelijke subsidies voor zonnepanelen afgeschaft. Wel zijn er nog gemeentes die subsidieregelingen of voordelige leningen aanbieden voor het verduurzamen van jouw woning. Met de energiesubsidiewijzer kun je gemakkelijk vinden welke leningen, regelingen of subsidies er in jouw omgeving beschikbaar zijn. Er zijn ook een aantal gemeentes waarvan de regelingen of voordelen niet op de energiesubsidiewijzer staan. Vraag daarom altijd voor de zekerheid even na wat de voordelen in jouw gemeente zijn bij het lokale (of digitale) loket. Lees hier meer.

21.    Hoe kan ik zonnepanelen aanvragen?

Heb je besloten om zonnepanelen te laten plaatsen op je dak? Een verstandige keuze! Jouw dak draagt straks bij aan een duurzamer Nederland én je bespaart aanzienlijk op jouw energierekening. Lekker hoor!

Een persoonlijke aanbieding aanvragen
Bij Solar Concept kun je op verschillende manieren gemakkelijk een persoonlijke aanbieding aanvragen. Vul het formulier op onze website in, dan komen we er zo snel mogelijk bij je op terug. Deze digitale offerte is uiteraard geheel vrijblijvend. 😉

Contact
Wil je jouw aanvraag liever telefonisch of per mail met ons bespreken? Dat kan! Neem gerust contact met ons op. Dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn. Zodra je een aanvraag hebt gedaan nemen we telefonisch contact met je op om jouw wensen en de vervolgstappen te bespreken. Als je ons belt voor een persoonlijk aanbod, zullen we dit natuurlijk direct met je doornemen. Zo weet jij op korte termijn wat jouw voordelen zijn en wat de mogelijkheden op jouw dak zijn. Natuurlijk komen we ook graag bij je langs voor persoonlijk advies!

22.    Hoe ziet de installatiedag eruit?

Een team van drie installateurs, waaronder een elektricien en twee dakmonteurs (waarvan één hoofdmonteur), komt bij jou thuis voor de installatie van je zonnepanelen. Na een kennismaking en bespreking van de procedure, gaan ze aan het werk op het dak. Na voltooiing loopt de hoofdmonteur de belangrijkste punten nog eens met je door. Je systeem wordt opgeleverd en je bent klaar om zonne-energie op te wekken en te besparen op je energierekening! Check onze video over de installatiedag hiernaast.

23.    Een dakscan voor zonnepanelen

Wil jij graag een dakscan voor zonnepanelen ontvangen? Onze adviseurs doen dit graag voor je! Vraag een dakscan aan via onderstaand formulier en onze experts kijken of je dak geschikt is voor zonnepanelen! Als dit gelukt is, nemen ze graag contact met je op om alles door te bespreken.

Heb je specifieke vragen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op!
 

Handleidingen

Handleidingen

Alle informatie over je systeem, overzichtelijk bij elkaar.

Kennisartikelen

Kennisartikelen

(Bijna) alles over zonnepanelen. Van subsidies tot opbrengst en rendement. Hier staat het!

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb je vragen? Bij Solar Concept gaan we altijd voor de +! Want jij verdient de beste oplossing!

Contact

Contact

Heb je na het lezen tóch nog een vraag? Dan helpen wij je graag en zo snel mogelijk verder.

Bereken je besparing

Vul je gegevens in, dan nemen we meteen een kijkje op je dak en dan
stellen we het beste totaalconcept voor jouw specifieke situatie samen.

lightbulb

Antwoord op al je vragen

Over zonnepanelen en alles wat daarbij hoort

Hoe werken zonnepanelen?
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?
Hoe lang hebben jullie nodig voor de montage en installatie van zonnepanelen?