“iChoosr is een onafhankelijke begeleider van groepsaankopen, bijvoorbeeld voor collectieven als die van Vereniging Eigen Huis (VEH). In die hoedanigheid begeleiden we ook de collectieve inkoop van zonnepanelen. Wij zijn met Solar Concept in contact gekomen doordat het bedrijf zich had aangemeld als leverancier bij de Collectieve Inkoop Zonnepanelen van VEH. Wij werken alleen samen met zéér streng geselecteerde leveranciers, en het selectietraject duurt al gauw een paar maanden. Van financiële gegevens tot de juiste keurmerken, een gedegen plan van aanpak en nog veel meer: de kwalificatie gebeurt zeer zorgvuldig. Dat is omdat wij een optimale betrouwbaarheid nastreven van onze leveranciers: ons volledige kwalificatieproces is daarop ingericht.

Hoewel de gehele kwalificatie zwaar is, zijn twee speerpunten voor ons extra belangrijk in het proces. Dat zijn 1. de klanttevredenheid, en de opvattingen die een leverancier heeft op het gebied van klantvriendelijkheid, het klantproces, de klantbeleving en de customer journey en 2. de conversie: in hoeverre een leverancier in staat is om op een efficiënte manier zoveel mogelijk klanten die wij aandragen te voorzien van een goede zonne-installatie. Solar Concept voldeed met verve aan beide eisen.

Met deze strenge eisen is het ons streven om zoveel mogelijk mensen ambassadeur te laten worden van zowel de leverancier, in dit geval Solar Concept, als het collectief. Om dat te bewerkstelligen, stemmen we van tevoren de volledige klantreis af met onze leveranciers. Bij Solar Concept begrepen ze dit meteen en hebben ze dezelfde visie als wij. Twan, één van de eigenaren, is prettig in de omgang, en is daarnaast super-klantgericht. Dat is extreem in de markt. Bij hem merk je aan alles dat hij altijd gaat voor een optimaal resultaat. Dat straalt hij bovendien uit naar iedereen die je bij Solar Concept spreekt.

Bij iChoosr weten we dat het voor de leverancier draait om terugkerende klanten als ambassadeurs voor het collectief. En bij Solar Concept snappen ze dat als geen ander. Op voorhand communiceren ze duidelijk, ze leveren een topkwaliteit en eventuele meldingen lossen ze adequaat op. Zo zorgen ze voor een zo soepel mogelijke klantreis. Maar Solar Concept is niet alleen een prettig bedrijf, Twan als persoon is ook een prettig mens. Hij ziet kansen, is super-ondernemend en bovendien erg pragmatisch. In alles wat er ter sprake komt, denkt hij mee op een commerciële manier. En het is gewoon een gezellige gast.

Eén van de dingen die wij verwachten van onze leveranciers, is dat ze zichzelf continu blijven verbeteren en voortdurend scherp blijven. Daarom richten wij bij iedere veiling die we uitschrijven weer een kwalificatieproces in. Bij Solar Concept gaan ze altijd voor beter. Twan zit nooit stil en is altijd bezig met de toekomst. Hij groeit, hij verhuist naar een nieuw pand, hij komt met verbeterpunten. Dat past bij ons. Zo lang Solar Concept deze visie blijft houden, blijven wij ook in de toekomst graag met hen samenwerken. Wij bouwen graag aan de lange termijn, juist nu. Nú is het moment waarop we kunnen bouwen aan goede klantrelaties, nú is het moment om de dingen goed te doen. Solar Concept dóét de dingen goed. Het is een prettige en soepele samenwerking, waardoor het klantproces net zo soepel en prettig verloopt. Met als resultaat: een tevreden klant!”