Dit heb je vast wel opgevangen! Laatst bracht Milieu Centraal naar buiten dat je nu in Nederland je geld voor zonnepanelen al in zes jaar kunt terugverdienen, veel sneller dan de acht jaar aan het begin van 2023. Een set van tien zonnepanelen kost nu ongeveer 5.000 euro, aanzienlijk lager dan de 7.500 euro van een jaar eerder. Deze daling in prijs heeft geleid tot een versnelde terugverdientijd en maakt de investering vergelijkbaar met een rendement van 6 procent op een spaarrekening, aldus Mariken Stolk, een duurzame energie-expert bij Milieu Centraal. Solar Concept komt met goed nieuws voor jou! Wist je dat je bij Solar Concept een terugverdientijd hebt van gemiddeld vier jaar?

Hoe dat kan? Heel simpel. De prijzen van zonnepanelen zijn momenteel historisch laag. Daar komt bij dat Solar Concept zonnepanelen verkoopt met een hogere wattpiek dan waar Milieu Centraal het over heeft. Dat is nog eens een win-winsituatie! Hieronder vind je een prijsindicatie en de gemiddelde terugverdientijd met zonnepanelen van Solar Concept.

Milieu Centraal heeft haar berekeningen gebaseerd op de veronderstelling dat de salderingsregeling vanaf 2025 geleidelijk wordt afgebouwd. Momenteel stelt deze regeling huishoudens met zonnepanelen in staat om de teruggeleverde elektriciteit te verrekenen met de afgenomen elektriciteit op andere momenten. Hoewel dit plan nog moet worden goedgekeurd door de Eerste Kamer, zou het, als het wordt afgewezen, gunstig zijn voor zonnepaneelbezitters, die dan nog meer geld overhouden. Om een wetsvoorstel te implementeren, heb je 16 maanden nodig. 

In februari kwam er eindelijk duidelijkheid! De gunstige salderingsregeling voor eigenaren van zonnepanelen blijft behouden. Het wetsvoorstel van demissionair minister Rob Jetten om het salderen vanaf 2025 af te bouwen werd weggestemd, waarmee de regeling blijft bestaan. Een mijlpaal voor huishoudens met zonnepanelen, die nu opgelucht kunnen ademhalen. Met 41 tegenstemmen van onder andere PVV, Partij voor de Dieren en SP, was een meerderheid voor demissionair minister Jetten niet haalbaar. Daarmee werd het duidelijk dat de regeling behouden zou blijven, aangezien de tegenstemmende partijen samen een ruime meerderheid vormden in de Eerste Kamer.

Terugverdientijd bij Solar Concept

Interesse in zonnepanelen? Jij bent lekker bezig!

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij checken je dak en sturen je het beste persoonlijke aanbod toe! Vraag offerte aan.

De zonnepanelenmarkt in Nederland heeft het afgelopen jaar een significante verschuiving meegemaakt. De sterke stijging van de prijzen als gevolg van een grote vraag tijdens de energiecrisis heeft plaatsgemaakt voor een normalisatie, wat heeft bijgedragen aan de huidige verbeterde financiële vooruitzichten voor potentiële investeerders in zonnepanelen. Deze ontwikkelingen bieden hoop voor de zonnepanelenbranche, waar zelfstandige installateurs moeilijkheden ondervonden en er dit jaar al 25 bedrijven in de sector failliet zijn gegaan. Voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland is optimistisch over de vooruitzichten en voorspelt een aanzienlijke toename van de vraag naar zonnepanelen, niet alleen op woningen maar ook op bedrijfspanden.

De markt lijkt dus in een positieve richting te evolueren, met een gunstige terugverdientijd en mogelijk toenemende vraag, wat wijst op een hernieuwde interesse in zonne-energie in Nederland.

Besparing berekenen in 2 stappen

Vul je gegevens in, dan nemen we gelijk een kijkje op je dak.