Zijn zonnepanelen veilig?

Ja, zonnepanelen zijn over het algemeen erg veilig!

Ze zijn een belangrijke en betrouwbare factor in het proces van energiebesparing. Er zijn drie zaken die actief bijdragen aan de veiligheid van jouw zonnepanelen: de materialen, de installatie en de gebruiker zelf.

Zonnepanelen van hoge kwaliteit

De kwaliteit van de zonnepanelen is erg belangrijk om veiligheid te kunnen garanderen. Daarom zorgt Solar Concept ervoor dat de zonnepanelen die gebruikt worden van topkwaliteit (alleen A-merken) zijn en altijd voldoen aan de Europese veiligheidseisen en richtlijnen. Kwaliteit en veiligheid gaan hand in hand!

.

zijn zonnepanelen veilig?

Experts op jouw dak.

Een van de allerbelangrijkste factoren voor veilig gebruik van zonnepanelen is de installatie. Het leggen en aansluiten van zonnepanelen is erg nauwkeurig werk, dat het beste uitgevoerd kan worden door experts. Daarom adviseren we mensen ook niet om ze zelf te leggen, maar om professionele monteurs in te schakelen. Onze experts kennen het installatieproces door en door. Zij weten als geen ander hoe je veilig met elektronica moet omgaan.

Interesse in zonnepanelen? Jij bent goed bezig!

Vul hier je postcode + huisnummer in. Dan nemen we gelijk een kijkje op je dak

.

.

zonnepanelen veilig laten installeren

Verstandig gebruik van zonnepanelen.

Naast een professionele installatie en producten van topkwaliteit, is het ook van belang dat jij als gebruiker veilig omgaat met het systeem zodra het aangesloten is. Wij hebben een aantal tips om de risico’s nog meer te verkleinen:

 

  • Laat de ruimte rondom de omvormer vrij, zodat deze voldoende kan ventileren. Net als alle andere elektronische apparaten moet een omvormer veilig zijn warmte kwijt kunnen.
  • Zorg dat de kabels die tussen de panelen, de omvormer en de meterkast lopen, buiten het bereik van huisdieren en kinderen blijven én dat ze goed zijn weggestopt. Hiermee voorkom je gevaarlijke situaties en het beschadigen van de apparatuur. Let hier extra op tijdens een verbouwing.
  • Verricht zelf geen aanpassingen aan het systeem nadat deze geplaatst is. Neem bij twijfel over de werking van je zonnepanelen altijd contact op met experts.

Kunnen zonnepanelen brand veroorzaken? 

Ja, dit is mogelijk, Als dit gebeurd komt het eigenlijk alleen voor bij het verkeerd leggen/aansluiten van de pannelen. Daarom is InstallQ in het leven geroepen: dit keurmerk onderscheidt bedrijven die technisch op orde zijn, van bedrijven die dat niet zijn. In het kort staat het keurmerk voor drie belangrijke punten: kwaliteit, zekerheid en veiligheid. Het InstallQ-keurmerk wordt alleen gegeven aan bedrijven die al langere tijd (op een goede manier) actief zijn in de zonnepanelen-branche. Daarmee biedt het keurmerk extra zekerheid. Wie dus zonnepanelen laat installeren door een bedrijf met het InstallQ-keurmerk, weet dus zeker dat hij of zij voor kwaliteit kiest. Bovendien worden de deelnemende bedrijven gekeurd op veiligheid. Solar Concept voldoet aan alle vereisten en biedt daarmee kwaliteit, zekerheid en veiligheid voor jou!

Heb je vragen over onze systemen of over uw eigen systeem? Neem eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder om veiligheid te kunnen garanderen!

lightbulb

Antwoord op al je vragen

Over zonnepanelen en alles wat daarbij hoort

Hoe belangrijk is de installatie van zonnepanelen?
Wat zijn de beste zonnepanelen?
Moet ik voor zonnepanelen mijn energiemeter vervangen?

Besparing berekenen in 2 stappen

Vul je gegevens in, dan nemen we gelijk een kijkje op je dak.