Zonnepanelen zijn over het algemeen erg veilig. Ze zijn een belangrijke en betrouwbare factor in het proces van energiebesparing. Er zijn drie zaken die actief bijdragen aan de veiligheid van jouw zonnepanelen: de materialen, de installatie en de gebruiker zelf.

Zonnepanelen van hoge kwaliteit

De kwaliteit van de zonnepanelen is erg belangrijk om veiligheid te kunnen garanderen. Daarom zorgt Solar Concept ervoor dat de zonnepanelen die gebruikt worden van topkwaliteit (alleen A-merken) zijn en altijd voldoen aan de Europese veiligheidseisen en richtlijnen. Kwaliteit en veiligheid gaan hand in hand!

Experts op jouw dak

Een van de allerbelangrijkste factoren voor veilig gebruik van zonnepanelen is de installatie. Het leggen en aansluiten van zonnepanelen is erg nauwkeurig werk, dat het beste uitgevoerd kan worden door experts. Daarom adviseren we mensen ook niet om ze zelf te leggen, maar om professionele monteurs in te schakelen. Onze experts kennen het installatieproces door en door. Zij weten als geen ander hoe je veilig met elektronica moet omgaan.

Verstandig gebruik van zonnepanelen

Naast een professionele installatie en producten van topkwaliteit, is het ook van belang dat jij als gebruiker veilig omgaat met het systeem zodra het aangesloten is. Wij hebben
een aantal tips om de risico’s nog meer te verkleinen:

 

  • Laat de ruimte rondom de omvormer vrij, zodat deze voldoende kan ventileren. Net als alle andere elektronische apparaten moet een omvormer veilig zijn warmte kwijt kunnen.
  • Zorg dat de kabels die tussen de panelen, de omvormer en de meterkast lopen, buiten het bereik van huisdieren en kinderen blijven én dat ze goed zijn weggestopt. Hiermee voorkom je gevaarlijke situaties en het beschadigen van de apparatuur. Let hier extra op tijdens een verbouwing.
  • Verricht zelf geen aanpassingen aan het systeem nadat deze geplaatst is. Neem bij twijfel over de werking van je zonnepanelen altijd contact op met experts.
  • Heb je vragen over je systeem? Neem eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder om veiligheid te kunnen garanderen!
lightbulb

Antwoord op al je vragen

Over zonnepanelen en alles wat daarbij hoort

Hoe belangrijk is de installatie van zonnepanelen?
Wat zijn de beste zonnepanelen?
Moet ik voor zonnepanelen mijn energiemeter vervangen?