Wat kosten zonnepanelen nou precies?

De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van de situatie. Zonnepanelen leggen is namelijk maatwerk: het is voor iedereen anders. Zo verbruikt iedereen jaarlijks een andere hoeveelheid kwh aan stroom en heeft het ene huis meer plek op het dak voor zonnepanelen dan het ander. Er zijn ook nog diverse verschillende soorten zonnepanelen, omvormers en types bekabeling die gekozen worden op basis van jouw situatie. De kosten van het systeem zijn dus afhankelijk van verschillende factoren.

Omdat de kosten zo afhankelijk zijn van de situatie en locatie, is persoonlijk advies de beste manier om een kostenindicatie te kunnen geven. Vraag daarom gratis een vrijblijvende offerte aan en dan helpen onze specialisten je graag verder om het meeste uit je zonnepanelen te halen!

Type zonnepaneel en kwaliteit

Zonnepanelen heb je in allerlei soorten en maten. Een belangrijk aspect van zonnepanelen die invloed heeft op de prijs, is de hoeveelheid wattpiek die een paneel kan opwekken. De prijs van een zonnepaneel stijgt naarmate het aantal wattpiek hoger wordt.

Ook de kwaliteit van een zonnepaneel heeft invloed op de prijs. De kwaliteit kun je aflezen aan de garantie die de fabrikant geeft op het paneel én het vermogen dat deze door de jaren heen zal opwekken. Over het algemeen kun je zeggen: hoe beter en langer de garantie, hoe hoger de kwaliteit van het zonnepaneel. Goedkope zonnepanelen zijn in veel gevallen dus duurkoop.

De monteur plaatst de zonnepanelen zorgvuldig

Interesse in zonnepanelen? Jij bent goed bezig!

Vul hier je postcode + huisnummer in. Dan nemen we gelijk een kijkje op je dak

De omvormer

Net als het type zonnepaneel, heeft ook de keuze voor het type omvormer invloed op de totaalprijs van het systeem. Je kunt grofweg onderscheid maken tussen twee soorten omvormers. Je hebt de eenvoudige ‘serie omvormer’, die voor de totale reeks zonnepanelen de gelijkstroom optimaliseert. Deze techniek is minder ingewikkeld dan die van het andere type omvormer: de micro-omvormer. Daarbij wordt niet per reeks geoptimaliseerd, maar per paneel. Deze omvormers hebben een complexere techniek en zijn daarom ook duurder. Welke omvormer het beste werkt voor jouw systeem hangt af van de situatie en de locatie waar de panelen geplaatst worden.

Het aantal zonnepanelen

Voor de aanschaf van zonnepanelen kan het optimale aantal per situatie verschillend zijn. Het energieverbruik is bijvoorbeeld een indicator om het maximaal aantal zonnepalen dat je nodig hebt te bepalen.

Wij geven daarom altijd een passend advies aan de hand van je verbruik in kwh per jaar. Daarnaast speelt de beschikbare ruimte en de hoeveelheid schaduw hierin ook een rol.

Wil jij horen wat het advies van onze specialisten voor jouw dak is? Neem dan gerust contact met ons op!

Onze adviseurs geven een passend advies

lightbulb

Antwoord op al je vragen

Over zonnepanelen en alles wat daarbij hoort

Wat maakt het verschil in prijs voor zonnepanelen?
Hoe lang duurt het voordat ik mijn zonnepanelen heb terugverdiend?
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Besparing berekenen in 2 stappen

Vul je gegevens in, dan nemen we gelijk een kijkje op je dak.