Vogelwering voor je zonnepanelen

Vogels zitten graag onder zonnepanelen. Ze nestelen zich daar vaak omdat het er droog en warm is. We hebben al preventieve maatregelen om te voorkomen dat de vogels nestelen onder je dakpannen. Door het dakvoetprofiel kunnen tegenwoordig vogels al niet meer makkelijk nestelen onder dakpannen. Hierdoor zoeken vogels een andere plek om hoog, warm en beschut te nestellen.

Helaas zijn je zonnepanelen nu een uitstekende plek voor vogels om te nestelen. In dit artikel gaan we je uitleggen wat je hier tegen kan doen. 

vogelwering zonnepanelen

Waarom vogelwering voor je zonnepanelen?

  • Er kan een breuk onstaan in de bekabeling. Bij oudere systemen zat er nog geen beveiliging op. Hierdoor blijven zonnepanelen gewoon energie opwekken, waardoor er brand kan ontstaan.
     
  • Door de vogelnesten onder de zonnepanelen is er minder luchtstroom onder de zonnepanelen. Hierdoor kan de warmte van de zonnepanelen en eventuele micro-omvormers niet goed weg. Gevolg hiervan is dat de zonnepanelen minder rendement leveren.
     
  • Vogels doen er gemiddeld 8 dagen over een nest bouwen onder je zonnepanelen. Voordat de jonge uitgebroede vogels uitvliegen ben je 40 dagen verder. Je hebt dus 40 dagen last van overlast en uitwerpselen op je zonnepanelen. Deze uitwerpselen kunnen zorgen voor een lager rendement van je zonnepanelen.
     
  • De nesten mogen niet tijdens het broedseizoen verwijderd worden. Dit zal betekenen dat je meer dan een maand een lager rendement haalt met je zonnepanelen + de kosten voor het verwijderen van het nest onder je zonnepanelen na het broedseizoen. 

Interesse in zonnepanelen? Jij bent goed bezig!

Vul hier je postcode + huisnummer in. Dan nemen we gelijk een kijkje op je dak

vogelnest voorkomen onder je zonnepanelen

Zo voorkom je een vogelnest onder je zonnepanelen

Kraaien, duiven en mussen zijn de vogels die gek zijn op een nest onder je zonnepanelen. Deze vogels gebruiken verschillende matrialen om hun nestje te bouwen. Denk aan takken, plastic, karton, papier, ze gebruiken echt van alles om hun nest te bouwen onder je zonnepanelen. Dit materiaal wat ze gebruiken is allemaal brandgevaarlijk.

Je kunt kiezen voor vogelwering bij je zonnepanelensysteem. Dit zorgt ervoor dat vogels zich niet kunnen gaan nestelen onder je zonnepanelen. Wanneer er toch vogels onder je zonnepanelen nestelen, zal dat voor overlast maar vooral rendementsverlies gaan zorgen. Bij de installatie kunnen we direct vogelwering voor je plaatsen. Op die manier kunnen de vogels zich niet onder je zonnepanelen gaan nestellen, en geniet jij van het beste rendement. 😉

Wil je graag zonnepanelen laten plaatsen door Solar Concept en gelijk het probleem tackelen van vogels onder je zonnepanelen? Neem contact met ons op en geef aan dat je graag het zonnepanelensysteem wilt uitrusten met vogelwering. Altijd voor de plus!

lightbulb

Antwoord op al je vragen

Over zonnepanelen en alles wat daarbij hoort

Wat te gebruiken voor vogelwering zonnepanelen?
Hoe veilig zijn zonnepanelen?
Hoelang duurt de installatie?

Besparing berekenen in 2 stappen

Vul je gegevens in, dan nemen we gelijk een kijkje op je dak.