Op het dak van het slimme en duurzame Van der Valk hotel in Lelystad komen tweehonderd zonnepanelen te liggen die zorgen voor extra elektriciteit. Deze worden geplaatst door Solar Concept, dat als missie heeft om particuliere en zakelijke klanten te voorzien van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen.

Bij Van der Valk is het de zakelijke tak van Solar Concept die zorgt voor het advies, de levering en de montage van de zonnepanelen. Dat doet zij in opdracht van haar vaste partner Techval, vertelt René Dohmen, operationeel manager zakelijk. Samen met zijn collega Bob Gulpen, commercieel manager zakelijk, bouwt hij de zakelijke tak van het bedrijf steeds verder uit, en met succes. “Het gaat bij ons om veertig zonnepanelen of meer voor zowel klein- als grootzakelijke klanten. Daarvoor leveren we een totaalpakket, waarbij we kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Het gaat niet alleen om het aantal zonnepanelen dat er gelegd kan worden, maar ook om de juiste kwaliteit tegen de juiste prijs in combinatie met een goed advies. Daarnaast vragen we ook subsidies aan”, aldus Dohmen. Gulpen vult hem aan: “We willen samen met onze klanten een succesvol eindresultaat behalen. Daarom werken we alleen maar met TIER 1-merken, de A-merken onder de zonnepanelen.” Inmiddels is de zakelijke tak van Solar Concept zo ver uitgegroeid dat er een zelfstandige vestiging is gekomen in Heerlen, terwijl het hoofdkantoor is gevestigd in Schaijk. Dit jaar zal het zakelijke kantoor verhuizen naar een grotere vestiging.

zonnepanelen leggen op van der Valk
 

Woningbouwprojecten
Deze enorme groei is kenmerkend voor het bedrijf. Ook de businessunit woningbouw groeit als een speer. Hierbij wordt met aannemers of corporaties samengewerkt aan projecten van tien tot duizend woningen. Ook deze bedrijfstak gaat zelfstandig en krijgt dit jaar een eigen vestiging, hoogstwaarschijnlijk in Breda. Steeds meer woningbouwcorporaties willen hun woningen immers verduurzamen en kijken naar de toekomst, ziet Selmir Avdic, baas woningbouw. “Nu ligt de focus voornamelijk op het verlagen van de maandlasten, maar in de toekomst zullen we ook kijken naar de opslag van elektriciteit. Dat, in combinatie met services, laadpalen en andere duurzame producten vormt een toekomstbestendige totaaloplossing voor woningbouwcorporaties.”

Energie tegen inkoopprijs
Vanuit het hoofdkantoor in Schaijk wordt de particuliere markt aangestuurd. Het gaat dan om installaties met zes tot veertig panelen. Twan Geurts van Kessel, oprichter en mede-eigenaar van Solar Concept, vertelt: “Wij doen zo’n 12.500 particuliere installaties per jaar. Door de hoge energieprijzen is er meer behoefte dan ooit aan het zelf opwekken van energie. Mensen hebben een groot financieel gewin bij het aanschaffen van zonnepanelen.” Dit is echter niet de enige reden om te kiezen voor zonne-energie. Klanten kiezen er ook voor om zelfvoorzienend te zijn of willen zo duurzaam mogelijk leven.

In de nabije toekomst kan er bij Solar Concept behalve voor zonnepanelen ook gekozen worden voor slimme energiesystemen en zelfs energiecontracten, vertelt Geurts van Kessel verder. “We hebben steeds meer e-producten, waardoor we slimme systemen creëren die voordelen opleveren op de energierekening en we hebben binnenkort partners op het gebied van warmtepompen en isolatie. Zo kunnen we onze klanten alles aanbieden. Dit jaar gaan we zelfs onze eigen energiecontracten lanceren. Bestaande en nieuwe klanten kunnen tegen inkoopprijs energie via ons afnemen. Daar hebben we geen verdienmodel in. We krijgen daarmee echter wel data waarmee we onze klanten vervolgens weer het beste advies kunnen geven en oplossingen kunnen aanbieden.”

Naar het buitenland
Alsof al deze ontwikkelingen nog niet genoeg zijn, gaat Solar Concept ook uitbreiden naar het buitenland. Aan het eind van het jaar wordt het concept beproefd in België. De eerste gesprekken lopen al. Het is met recht een ambitieus bedrijf te noemen en wat de medewerkers doen, willen ze goed doen. De drie verschillende units werken apart van elkaar, maar bundelen hun kennis waar nodig. “Voor alle vragen over energie moeten klanten bij ons terecht kunnen, of het nu gaat om zonnepanelen, een energiecontract of andere duurzame producten”, aldus Geurts van Kessel. 

Besparing berekenen in 2 stappen

Vul je gegevens in, dan nemen we gelijk een kijkje op je dak.