Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je maandelijkse energierekening. Ondanks dat het een behoorlijk investering is, zijn er verschillende regelingen die de aanschaf aantrekkelijk maken. Gemeentelijke subsidie is er daar een van.

Subsidie voor zonnepanelen

Sinds 2013 zijn er helaas geen landelijke subsidies voor zonnepanelen meer beschikbaar. Daarentegen zijn er nog wel een aantal gemeentes die subsidieregelingen of voordelige leningen aanbieden. Met de energiesubsidiewijzer kun je heel makkelijk vinden welke regelingen, subsidies of leningen er in jouw omgeving beschikbaar zijn.

Lokaal energieloket

Er zijn ook een aantal gemeentes waarvan de regelingen of voordelen niet op de energiesubsidiewijzer staan. Bijvoorbeeld een gemeente die subsidie geeft voor het gezamenlijk kopen van zonnepanelen als gemeenschap. Vraag daarom voor de zekerheid ook altijd even na wat de voordelen in jouw gemeente zijn bij het lokale loket.

Terugleversubsidie

Vanaf 2020 is er een subsidieregeling mogelijk voor zelfopgewekte stroom. Je betaalt daarmee geen energiebelastingen, btw en leveringskosten over de stroom die je met je zonnepanelen opwekt. Erg voordelig, want hiermee houdt je de energierekening gemakkelijk laag. Voor de stroom die je terug levert aan de leverancier krijg je terugleversubsidie per opgewekte kWh. Dit heet salderen.

 

Heb je nog vragen over subsidie voor zonnepanelen? Neem contact met ons op via info@solarconcept.nl of 0486-831400.

lightbulb

Antwoord op al je vragen

Over zonnepanelen en alles wat daarbij hoort

Zijn er subsidies voor zonnepanelen?
Hoe lang duurt het voordat ik mijn zonnepanelen heb terugverdiend?
Hoe werken zonnepanelen?

Besparing berekenen in 2 stappen

Vul je gegevens in, dan nemen we gelijk een kijkje op je dak.