Wat is SGZE?

Vanuit onze klanten krijgen wij geregeld de vraag wat SGZE is. SGZE is de afkorting voor Stichting Garantiefonds ZonneEnergie. Dat is een stichting die in 2014 opgericht is door een paar collega-installateurs van zonnepanelen. Sinds de stichting opgericht is hebben in totaal 36 van de +/- 1.900 zonnepanelen installateurs in Nederland zich aangesloten.

Wij zitten zelf niet aangesloten bij SGZE, wat is voor ons een bewuste keuze geweest. Waarom wij deze keuze gemaakt hebben en andere antwoorden over dit onderwerp lees je in dit artikel.

Wat vraagt SGZE van haar installateurs?

De stichting stelt geen hele strenge eisen aan de installateurs om zich aan te mogen sluiten. Het overgrote deel van de Nederlandse installateurs kan in principe lid worden als ze dat willen. SGZE vraagt van haar leden om actief reclame te maken door het logo van SGZE te gebruiken. Daarnaast is het prijskaartje om lid te worden ook niet niks. Bij iedere installatie van een zonnepanelensysteem moet de installateur ongeveer 200 euro afstaan aan de stichting. Daarnaast vraagt SGZE een jaarlijkse vergoeding van duizenden euro’s. Hoe deze bijdrages beheerd worden is niet duidelijk.

Zonnepanelen installateur

Wat biedt SGZE haar klanten aan vs. wat bieden wij aan?

1. Aanbetalingsgarantie:

SGZE
SGZE garandeert de terugbetaling van een eventuele aanbetaling voor 30% (met een maximaal bedrag van 3.000 euro) als de installateur in de tussentijd failliet gaat. 

Solar Concept
Wij werken met een betalingstermijn van 8 dagen. We streven er naar om de factuur 10 dagen na oplevering van jouw zonnepanelensysteem toe te sturen. Bij ons betaal je als klant dus 25% vooraf en 75% achteraf. 

Zonnepanelen leggen

2. Garantie op uitvoering van de installatie:

SGZE
SGZE garandeert de uitvoering van het installeren van het zonnepanelensysteem wanneer de installateur in de tussentijd failliet gaat. De stichting kiest echter wél zelf voor de nieuwe installateur die niet verplicht is dezelfde leveringsvoorwaarden aan te houden. 

Solar Concept
Bij ons betaal je als klant een aanbetaling van 25% bij akkoord van je persoonlijk aanbod. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Lees het hier. De rest betaal je na het opleveren van jouw zonnepanelensysteem, zo hoef je niet bang te zijn voor de garantie van de uitvoering van jouw installatie. Hierdoor hebben wij de hulp van SGZE niet nodig. We beoefenen ons vak al sinds 2011 dus wij zijn niet bang voor een faillissement maar mocht dit toch gebeuren, dan kies je zelf gewoon een nieuwe partij uit. Je betaalt namelijk nooit van te voren.

3. ​​​​Fabrieksgarantie: 

SGZE
SGZE garandeert het opvolgen van de fabrieksgarantie, mocht de installateur in de tussentijd failliet gaan. Wij werken echter alleen met erkende leveranciers en groothandels in Nederland. Hierdoor heb je altijd fabrieksgarantie op jouw zonnepanelensysteem. Mochten wij dus zeer onwaarschijnlijk toch failliet gaan, dan zal de fabrikant garant staan voor het vervangen van defecte onderdelen aan jouw zonnepanelensysteem. Hiermee kunnen wij ook dit argument goed ondervangen.


4. Geschillencommissie:

SGZE
Als je in een geschil terecht komt met de installateur van jouw zonnepanelensysteem dan kun je beroep doen op de geschillencommissie van SGZE. Hierbij moet je een schriftelijke aanvraag indienen, want de stichting is niet telefonisch bereikbaar. Bij deze aanvraag moeten de volgende formulieren worden toegevoegd: 
+    Een klachtenformulier
+    De koopovereenkomst
+    De orderbevestiging
+    De garantieafspraken
+    Alle communicatie rondom de klacht
+    Het SGZE certificaat 

Solar Concept
Wij kiezen er liever voor om onze klanten te helpen met een goed advies, goede service en zijn gewoon bereikbaar voor al je vragen. Zo gaan we samen altijd voor de plus!

Zonnepanelen adviseur

Duidelijk toch?

Genoeg redenen waarom wij bewust niet kiezen voor SGZE. Wij denken dat we zelf alle genoemde argumenten goed kunnen ondervangen. Wij vinden het daarom ook zeker geen noodzaak om ons bij deze partij aan te sluiten. Wij raden wel aan om een erkend installateur met het InstallQ-keurmerk te kiezen. Dit keurmerk wordt ook ondersteund door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Bekijk ook over welke keurmerken wij nog meer beschikken.
 

Bereken je besparing

Vul je gegevens in, dan nemen we meteen een kijkje op je dak en dan
stellen we het beste totaalconcept voor jouw specifieke situatie samen.

lightbulb

Antwoord op al je vragen

Over zonnepanelen en alles wat daarbij hoort

Hoe belangrijk is de installatie van zonnepanelen?
Wat zijn de beste zonnepanelen?
Welke gegevens hebben wij nodig om een persoonlijk advies te geven en waarom?
Handleidingen

Handleidingen

Alle informatie over je systeem, overzichtelijk bij elkaar.

Kennisartikelen

Kennisartikelen

(Bijna) alles over zonnepanelen. Van subsidies tot opbrengst en rendement. Hier staat het!

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb je vragen? Bij Solar Concept gaan we altijd voor de +! Want jij verdient de beste oplossing!

Contact

Contact

Heb je na het lezen tóch nog een vraag? Dan helpen wij je graag en zo snel mogelijk verder.

Besparing berekenen in 2 stappen

Vul je gegevens in, dan nemen we gelijk een kijkje op je dak.