SCHAIJK – Het Schaijkse Solar Concept heeft zich met zijn zonnepanelen recentelijk naar de top-5 ‘snelst groeiende bedrijven van Nederland’ getorpedeerd. Tienduizend systemen worden dit jaar nog geïnstalleerd. Van dak naar dak breiden ze zich als een milieuvriendelijke olievlek uit. En alles op basis van mondtot-mondreclame, want Solar Concept rendeert - óók voor de klanten. Wie zijn deze gretige gasten? De razende reporter van DeMooiBernhezeKrant ging op de koffie bij Twan Geurts van Kessel, grondlegger van het totaalconcept dat hard op weg is om heel Bernheze, en uiteindelijk zelfs een groot deel van Nederland, spectaculair te verduurzamen.

Solar Concept in weekblad Mooibernheze

“Het begon tien jaar geleden als hobby naast een fulltime baan, in de loods van mijn ouders”, begint Twan. “Het werd zo druk dat ik in 2018 de stap heb gemaakt er vol voor te gaan. We zijn van thuis uit ondernemers, dus die werkethiek kriebelt. Ik maak werkweken van 70 uur, maar het voelt niet als werk, zoveel energie krijg ik ervan.”

Zijn energie lijkt inderdaad oneindig: Kennis vergaren in binnen-en buitenland, bovenop de wereldwijde ontwikkelingen en vraagstukken zitten, dwarsverbanden leggen; dieper graven lijkt zijn tweede natuur. Hij geeft daardoor inmiddels ook nog advies, lezingen en opleidingen aan grote bouwbedrijven. Aanvankelijk deed hij alles zelf, maar daarmee kon Twan al snel niet meer aan de vraag beantwoorden. Om een indruk te geven: Tussen 2018 en 2020 groeide Solar Concept van 1000 m2 naar 3500 m2, en is nu alweer uit zijn jasje gegroeid.

Alsof we in een bijenkast zijn beland, zoemt het in geel-zwart getooide bedrijf van de werksfeer en jonge mensen vol ambitie. Maar liefst 25 installatieteams zijn dagelijks op pad. “Wij zijn het leukste bedrijf dat er is om voor te werken. We hebben geen managers en bazen, maar goeroes en sheriffs. Winnaars zijn bij ons altijd welkom, want we blijven groeien”, gooit Twan handig tussendoor. Uit alles blijkt dat de Schaijkse boerenzoon niet aan half werk doet. Twan Geurts van Kessel denkt groot, groter, grootst: “Wij willen het bedrijf zijn waardoor onze klanten in 2050 hun woning maximaal hebben verduurzaamd. Zonnepanelen is slechts een stap van het verduurzamingsproject. Daarom zijn we ook bezig met laadpalen, storage en energiecontracten. Duurzaamheid heeft de toekomst en Solar Concept maakt het aantrekkelijk.”

“Wij hebben het hele traject in huis”, legt Twan trots uit. “Van aanvraag en advies, verkoop en werkvoorbereiding, tot de installatie die meestal vier weken later al plaatsvindt en de service die we achteraf bieden; het zit allemaal onder een dak.” Het enthousiasme spat van zijn gezicht. “Alles wordt gedaan door lokale mensen, zowel de adviseurs aan huis als de installateurs op je dak. Dat is uniek, dat maakt de lijntjes kort, dat is vertrouwd. Dat willen je buren en dat wil jij ook.”

Het Brabantse bedrijf richt zich in het bijzonder op de Bernhezenaren, die kunnen meeprofiteren dankzij de campagne ‘Lekker Bezig Bernheze!’, dat loopt tot 18 juli. “Met dit collectief zijn we in staat om voor de lokale klanten de scherpste prijzen te hanteren. We komen dan bij de mensen langs om te luisteren naar de wensen en op basis daarvan het beste advies voor op hun dak te geven.”

Tekst: Bernheze Media, Monique van Strien
Foto: Bernheze Media, Marcel van der Steen

Delen

facebook linkedin

Besparing berekenen in 2 stappen

Vul je gegevens in, dan nemen we gelijk een kijkje op je dak.