Overweeg je om een zonnepanelensysteem aan te schaffen en direct geld op je energierekening te gaan besparen? Dan hebben wij een tip voor je! Pak nu nog je kans voor het te laat is want de prijzen voor zonnepaneelsystemen gaan op korte termijn stijgen.

Wij willen je graag op de hoogte brengen van de recente ontwikkelingen in onze geliefde zonnepanelenbranche. De meest recente ontwikkeling is namelijk niet positief! We hebben te maken met stijgende prijzen door onder andere het tekort aan grondstoffen in de gehele bouwsector. Waar de afgelopen jaren onze zonnepaneelsystemen steeds goedkoper zijn geworden, gaan de prijzen nu weer stijgen. Niet zomaar een tijdelijke stijging. Nee… de prijzen van zonnepaneelsystemen dreigen voor langere tijd gemiddeld met maar liefst 10 tot 15% te gaan stijgen.

Waar komt deze prijsstijging vandaan?

Nou, dat is een optelsom van meerdere factoren:

 • Zo meldt het AD dat de vraag naar grondstoffen vanuit China flink is aangetrokken nadat de economie daar flink is gaan groeien nadat ze het coronavirus onder controle hebben gekregen. Dit geldt voor steeds meer landen die het coronavirus beter onder controle krijgen, zo ook de VS en Europa;
   
 • De vraag naar het verduurzamen van woningen en bedrijven stijgt en hierdoor ook de vraag naar zonnepaneelsystemen. Door het coronavirus heeft de productie van zonnepanelen in de afgelopen periode (in de producerende landen) niet op 100% kunnen draaien. Dit laatste heeft geresulteerd in een grotere vraag dan aanbod. Logischerwijs resulteert dit in schaarste in vele branches en deze schaarste zorgt helaas weer voor een stijgende prijs;
   
 • Op de langere termijn speelt ook de energietransitie een belangrijke rol. De overgang van olie en gas naar elektriciteit betekent namelijk een forse stijging van de vraag naar koper, kobalt en lithium. Tevens stijgen de prijzen van andere grondstoffen door de aangekondigde ‘commodity supercycle’. Ook bij CMI weten ze dat er diverse signalen zijn uit de markt waardoor de prijzen blijven stijgen en levertijden niet meer te garanderen zijn. 

Om een lang verhaal kort te maken… Deze stijgende prijzen gaan door alle zonnepaneelbedrijven worden doorgevoerd in hun prijs. Daarom adviseren wij mensen om de stijgende prijzen voor te zijn. Wil je voorkomen dat je ‘te laat’ bent en nu nog juíst profiteren van de scherpste tarieven? Pak dan nu je kans.

 • Heb je nog een offerte van ons liggen, dan kun je nu nog profiteren van de huidige prijzen.
   
 • Heb je nog geen offerte? Bij ons kun je nu nog een vrijblijvende offerte aanvragen op basis van de huidige prijzen.

Altijd voor de plus, dat is Solar Concept.

Datum: 11 juni 2021

Besparing berekenen in 2 stappen

Vul je gegevens in, dan nemen we gelijk een kijkje op je dak.