Allereerst...
Welke type zonnepanelen zijn er?

Bij het aanschaffen van zonnepanelen is de keuze reuze. De markt kent veel verschillende soorten zonnepanelen op basis van merk, Wattpiek, kleur en grootte. De meest voorkomende zijn de polykristallijne (‘poly’) en de monokristallijne (‘mono’) zonnepanelen. De mono-zonnepanelen zijn tegenwoordig de populairste keuze van deze twee.

Verschil tussen poly en mono.
De kwaliteitsverschillen tussen de twee soorten zijn over het algemeen klein. Het verschil tussen deze twee zit meer in de kleur en de prijs. De poly-panelen zijn meestal blauw, en wat goedkoper dan de (tegenwoordig vrijwel altijd) zwarte mono-panelen. Deze zwarte mono-panelen worden vaak als mooier beschouwd. Dat is ook één van de voornaamste redenen dat men over het algemeen voor deze soort kiest. De mono-panelen bieden over het algemeen ook de hoogste vermogens.

Welke merken biedt Solar Concept aan?

Zonnepanelen zijn er in allerlei soorten, maten én merken. Een belangrijk aspect van zonnepanelen dat invloed heeft op de prijs, is de hoeveelheid Wattpiek die het zonnepaneel heeft. Ook de kwaliteit van een zonnepaneel heeft invloed op de prijs. De kwaliteit kun je aflezen aan de garantie die de fabrikant biedt voor het zonnepaneel en het vermogen dat het gedurende de jaren zal opwekken. Over het algemeen kun je zeggen: hoe beter en langer de garantie, hoe hoger de kwaliteit van het zonnepaneel. Dat is dan ook de reden dat wij alleen TIER-1 zonnepanelen, oftewel A-merken, aanbieden. We geven je graag inzicht in welke zonnepanelen we aanbieden bij Solar Concept. Hieronder vind je een overzicht van deze merken en typen zonnepanelen. Daarnaast kun je hier vinden hoe zonnepanelen werken

Longi Solar zonnepaneel

LONGi Solar.

Over de fabrikant:

LONGi Solar is dé wereldleider op het gebied van zeer efficiënte mono zonnepanelen. Het bedrijf richt zich al ruim 20 jaar op monokristallijne zonnepanelen en is de grootste leverancier van monokristal lijn siliciumwafers ter wereld. 

Stel je voor, Solar Concept bezorgt je meer energie op je dak dan ooit tevoren met het zwartste zonnepaneel ooit gemaakt! De Longi 430 Wp is een antwoord op de toenemende vraag naar de mooiste oplossing voor op je dak en voorzien van de nieuwste technologieën. Solar Concept is een van de eersten in Nederland die de Longi 430 Wp aanbiedt. 

Beschikbaar type:

 • Vermogen: 430 Wp
 • Afmetingen: 1722 x 1134 mm (breedte x hoogte)
 • Gewicht: 20,8 kg

Specificaties:

 • Monokristallijn zonnepaneel
 • Eerste full black uitvoering
 • 25 jaar vermogensgarantie
 • 25 jaar productgarantie

LONGi Solar.

Over de fabrikant:

Wat LONGi Solar met name bijzonder maakt is de productie van deze wafers, oftewel zonnecellen. Waar andere solar fabrikanten hun cellen inkopen, is LONGi Solar verantwoordelijk voor zijn eigen productie. Met meer dan 17.000 medewerkers in 12 landen is deze wereldspeler de echte nummer één in de productie van monokristallijne high efficiënt perc zonnecellen.

Beschikbaar type:

 • Vermogen: 410 Wp
 • Afmetingen: 1722 x 1134 mm (breedte x hoogte)
 • Gewicht: 21,5 kg

Specificaties:

 • Monokristallijn zonnepaneel
 • Zwart
 • 25 jaar vermogensgarantie
 • 12 jaar productgarantie

Longi Solar zonnepaneel

lightbulb

Antwoord op al je vragen

Over zonnepanelen en alles wat daarbij hoort

Wat kosten zonnepanelen?
Wat zijn de beste zonnepanelen?
Wat is de levensduur van zonnepanelen?

Besparing berekenen in 2 stappen

Vul je gegevens in, dan nemen we gelijk een kijkje op je dak.