Allereerst...
Welke type zonnepanelen zijn er?

Bij het aanschaffen van zonnepanelen is de keuze reuze. De markt kent veel verschillende soorten op basis van merk, Wattpiek, kleur en grootte. De meest voorkomende zijn de polykristallijne (‘poly’) en de monokristallijne (‘mono’) zonnepanelen. De mono-zonnepanelen zijn tegenwoordig de populairste keuze van deze twee.

Verschil tussen poly en mono.
De kwaliteitsverschillen tussen de twee soorten zijn over het algemeen klein. Het verschil tussen deze twee zit meer in de kleur en de prijs. De poly-panelen zijn meestal blauw, en wat goedkoper dan de (tegenwoordig vrijwel altijd) zwarte mono-panelen. Deze meestal zwarte mono-panelen worden vaak als mooier beschouwd. Dat is ook één van de voornaamste redenen dat men over het algemeen voor deze soort kiest. De mono-panelen bieden over het algemeen ook de hoogste vermogens.

Polykristallijne zonnepanelen
Polykristallijn zonnepanelen

Monokristallijne zonnepanelen
Monokristallijne zonnepanelen

Welke merken biedt Solar Concept aan?

Zonnepanelen zijn er in allerlei soorten, maten én merken. Een belangrijk aspect van zonnepanelen die invloed heeft op de prijs, is de hoeveelheid wattpiek die een paneel kan opwekken. Ook de kwaliteit van een zonnepaneel heeft invloed op de prijs. De kwaliteit kun je aflezen aan de garantie die de fabrikant geeft op het paneel én het vermogen dat deze door de jaren heen zal opwekken. Over het algemeen kun je zeggen: hoe beter en langer de garantie, hoe hoger de kwaliteit van het zonnepaneel. Dat is dan ook gelijk de reden dat wij alleen TIER-1 zonnepanelen, oftewel A-merken, aanbieden. We geven je graag een inzicht in welke merken zonnepanelen we aanbieden bij Solar Concept. Hieronder vind je een opsomming van deze merken en types zonnepanelen. Daarnaast kun je hier vinden hoe zonnepanelen werken

LONGI Solar.

Over de fabrikant:

LONGi Solar is dé wereldleider op het gebied van zeer efficiënte mono zonnepanelen. Het bedrijf richt zich al 18 jaar op monokristallijne zonnepanelen en is de grootste leverancier van monokristal lijn siliciumwafers ter wereld. 

Wat LONGi Solar met name bijzonder maakt is de productie van deze wafers, oftewel zonnecellen. Waar andere solar fabrikanten hun cellen inkopen, is LONGi Solar verantwoordelijk voor zijn eigen productie. Met meer dan 17.000 medewerkers in 12 landen is deze wereldspeler de echte nummer één in de productie van monokristallijne high efficiënt perc zonnecellen.

Beschikbaar type:

 • Vermogen: 400 Wp
 • Afmetingen: 1722 x 1134 mm (breedte x hoogte)
 • Gewicht: 21,5 kg

Specificaties:

 • Monokristallijn zonnepaneel
 • Full black
 • 25 jaar vermogensgarantie
 • 12 jaar productgarantie

Longi Solar zonnepaneel

TW Solar zonnepaneel

TW Solar.

Over de fabrikant:

Tongwei (TW Solar) richt zich op de productie van zonneproducten en is ’s werelds grootste onderneming op het gebied van kristallijne zonnecellen. Tongwei heeft vier locaties in China: Hefei, Shuangliu, Meishan, Jintang. Het bedrijf heeft 13.000 medewerkers.

In de afgelopen tien jaar heeft Tongwei meer dan 54 GW capaciteit geleverd. Van 2024 tot 2026 zal Tongwei een productiecapaciteit hebben van ongeveer 140 GW.

Beschikbaar type:

 • Vermogen: 405 Wp
 • Afmetingen: 1719 x 1140 mm (breedte x hoogte)
 • Gewicht: 21,1 kg

Specificaties:

 • Monokristallijn zonnepaneel
 • Full black
 • 25 jaar vermogensgarantie
 • 25 jaar productgarantie
lightbulb

Antwoord op al je vragen

Over zonnepanelen en alles wat daarbij hoort

Wat kosten zonnepanelen?
Wat zijn de beste zonnepanelen?
Wat is de levensduur van zonnepanelen?

Besparing berekenen in 2 stappen

Vul je gegevens in, dan nemen we gelijk een kijkje op je dak.