Welke type thuisbatterijen zijn er?

Thuisbatterijen zijn nog niet al te lang op de markt, maar toch gaat de ontwikkeling hiervan erg hard. Zo zijn er inmiddels al 3 verschillende soorten thuisbatterijen op de markt. We sommen ze graag even voor je op:

  1. Loodzuurbatterijen: het oudste type batterij dat nog steeds gebruikt word is de loodzuurbatterij. Bij deze batterij is het elektrisch systeem gemaakt van lood-dioxide en de anode uit lood. De loodzuurbatterij is een goede batterij als er er een groot vermogen benodigd is én er geen gebrek aan ruimte is. Deze batterij is namelijk behoorlijk groot in verhouding tot de Lithium Ion batterij.
  2. Lithium Ion batterijen: de meest gebruikte accu is de Lithium Ion batterij. De reden dat deze batterij zo veel gebruik wordt is simpel: deze thuisbatterij heeft een hoge energiedichtheid en lange levensduur. Dat wil zeggen dat deze thuisbatterij in verhouding het efficiënst van alle accu's is.
  3. Zoutwaterbatterijen: de meest recent ontwikkelde thuisaccu is de zoutwaterbatterij. Deze accu is opgebouwd uit een kunstof krat dat gevuld is met zoet- en zoutwater. Wanneer zoet en zout water met elkaar in contact komen ontstaat er elektriciteit. Wanneer de accu wordt opgeladen door middel van zonnepanelen, zal het zoete en zoute water zich van elkaar scheiden zodat de accu weer kan opladen. Nadeel van deze accu is dat ze erg zwaar zijn en niet tegen hoge stroompieken kunnen. Daarnaast neemt deze thuisbatterij een stuk meer ruimte in beslag.

Thuisbatterij van Enphase

Welke merken thuisbatterijen biedt Solar Concept aan?

Thuisbatterijen zijn er dus in verschillende soorten en maten. Een van de belangrijkste aspecten waarop de prijs van thuisbatterijen wordt bepaald, is hoeveel de maximale opslagcapaciteit in kWh bedraagt. Daarnaast speelt kwaliteit van de accu een grote rol in de prijsbepaling van dit product. Zo zijn vaak de bekende, gevestigde merken vaak wat prijziger dan 'onbekende' merken.  Ook zegt garantie veel over de kwaliteit van thuisbatterijen. Hoe langer en beter de garantie, hoe hoger de kwaliteit van de thuisbatterij. Solar Concept verkoopt uitsluitend A-merk thuisbatterijen. We geven je graag een inzicht in welke merken we aanbieden en deze kun je hieronder bekijken. 

Delen

facebook linkedin

Besparing berekenen in 2 stappen

Vul je gegevens in, dan nemen we gelijk een kijkje op je dak.