SCHAIJK - Nederland zit midden in de energietransitie. Van fossiele brandstoffen gaan we de overgang maken naar duurzame energie. Zonnepanelen spelen hierin een essentiële rol: niet alleen omdat ze 100% duurzame en schone energie opwekken, maar ook omdat ze rendement opleveren! Het is mede daarom al lang niet meer de vraag of je zonnepanelen op je dak laat leggen. Wel hoe, wanneer en door wie. 

Het goede rendement is één van de grootste pijlers voor veel mensen om over te gaan op zonnepanelen. Deze duurzame panelen liggen al gauw zo’n 25 jaar op je dak en dan moet het natuurlijk ook wel goed zijn. Steeds vaker adviseren wij voor veel klanten om uiteenlopende redenen om te gaan voor een zonnepanelensysteem met de meest recente innovatie uit de branche; micro-omvormers van Enphase!

In 2006 is Enphase de branche van zonne-energie ingestapt en hebben zij een geweldige innovatieve toevoeging aan deze sector gegeven met hun revolutionaire micro-omvormertechnologie. Vandaag de dag passen deze micro-omvormers op (bijna) alle zonnepanelen op de markt. Enphase blijft continu ontwikkelen en kwaliteit staat hoog in het vaandel bij hen. Het is dan ook niet gek dat wij graag samenwerken met een merk dat continu blijft ontwikkelen. Altijd voor de plus! 😉 Het continue ontwikkelen is niet het enige pluspunt van een zonnepanelensysteem met micro-omvormers van Enphase.

Geen centrale omvormer dankzij enphase

Micro-omvormers onder ieder zonnepaneel

 

De meeste zonnepaneelsystemen sluiten alle zonnepanelen aan op één centrale omvormer die vaak in het huis geplaatst wordt. Enphase doet dat anders; zij hebben met hun revolutionaire technologie een verandering in de markt teweeggebracht. De micro-omvormers worden direct onder ieder zonnepaneel op het dak geplaatst. Doordat alle zonnepanelen een eigen omvormer hebben, zijn zij individueel geschakeld en levert elk zonnepaneel het beste rendement op. Mocht er dus één zonnepaneel niet werken, dan blijft de rest gewoon op de volle 100% presteren.

Bijkomend voordeel is dat de micro-omvormers van Enphase de stroom (die je zonnepanelen opwekken), direct op je dak de gelijkstroom al omzetten in wisselstroom. Dat is extra veilig want op deze manier loopt er geen hoge spanning over de kabels op je dak maar direct bruikbare stroom die je in je huis gebruikt voor bijvoorbeeld je wasmachine.

 

Het systeem moet natuurlijk minimaal 25 jaar blijven liggen op je dak maar hoe langer, hoe beter! De levensduurverwachting van een Enphase-systeem is met zo’n 30 - 35 jaar het langste in de branche. Daarnaast bieden zij de langste productgarantie op hun omvormers, namelijk 25 jaar.

Als kers op de taart is het, het enige systeem in de markt dat eenvoudig later uit te breiden is zonder een los systeem met extra centrale omvormer toe te voegen. Nee, de Enphase micro-omvormers werken zo dat ze allemaal direct los stroom opwekken. Dus mocht jij door omstandigheden (denk bijvoorbeeld aan kinderen, elektrisch rijden, airco, warmtepomp of een andere reden) meer stroom willen opwekken, dan kun je het plug-and-play systeem gewoon uitbreiden… ideaal!

Enphase heeft de langste garantie

Wanneer al deze pluspunten worden gecombineerd met een slim accusysteem in een aantal jaar, ben je helemaal klaar voor de toekomst en geniet jij van één van de best presterende, schone energiesystemen. Wil je meer weten over de mogelijkheden die we bij Solar Concept bieden in combinatie met micro-omvormers van Enphase? Vraag vrijblijvend naar de opties. We helpen je graag verder verduurzamen.

Delen

facebook linkedin

Besparing berekenen in 2 stappen

Vul je gegevens in, dan nemen we gelijk een kijkje op je dak.