De meerwaarde van zonnepanelen

Door zonnepanelen te plaatsen draag je bij aan een duurzamere wereld. Een belangrijk gegeven want samen streven we er natuurlijk naar om in 2050 alleen nog maar duurzame energie op te wekken. Maar wist je dat een zonnepanelensysteem nog meer voordelen voor je huis kan hebben? In dit artikel lees je meer over de vier belangrijkste voordelen.

Interesse in zonnepanelen? Jij bent goed bezig!

Vul hier je postcode + huisnummer in. Dan nemen we gelijk een kijkje op je dak

1. De waarde van je huis stijgt.

De waarde van je woning stijgt gemiddeld met € 5.000,- (wat meer is dan de gemiddelde kosten van een zonnepanelensysteem, namelijk € 4.500,-) en verkoop je, je huis in de toekomst sneller en gemakkelijker. Daarnaast blijkt dat 35% van de mensen die een huis zoeken een voorkeur hebben voor een huis met zonnepanelen.

Hogere woningwaarde door zonnepanelen

de energierekening wordt lager door zonnepanelen

2. Een lagere energierekening.

Door zonnepanelen te laten leggen wordt je energierekening (en daarom ook je maandlast) een stuk lager, wat interessant is voor potentiële kopers. Daarnaast ben je, door zonne-energie te gebruiken, ook deels beschermd tegen de stijgende energieprijzen.

Energietarieven die sinds vrijdag 1 oktober door energieleveranciers drastisch verhoogd zijn. Volgens energievergelijker Gaslicht.com ligt deze verhoging zelfs zo rond de € 500,- gemiddeld per jaar voor een huishouden. Huishoudens die een contract hebben met een vast tarief voor langere tijd merken er relatief minder van dan de huishoudens met een variabel contract of die moeten overstappen op korte termijn. Wie namelijk een vast contract heeft en nog moet overstappen zal gemiddeld zo’n € 400 / € 500 per jaar meer kwijt zijn aan energie.

3. Positief effect op je energielabel.

Het zelf opwekken van stroom met zonnepanelen heeft een positief effect op het energielabel. Tegenwoordig is een energielabel een verplichting voor elke woning. De niveaus van het energielabel lopen van A++++ t/m G (waarin A++++ het hoogste, meest duurzame en beste label is). Wanneer je zonnepanelen laat plaatsen, stijgt het energielabel direct met één maar vaak zelfs meerdere niveaus. Dit zorgt op zijn beurt dan weer voor een hogere woningwaarde. Het mes snijdt dus aan meerdere kanten.

zonnepanelen hebben positief effect op energielabel

Hogere hypotheek te verkrijgen voor koper van je huis, dus meer kopers beschikbaar

4. Hogere hypotheek voor de koper

Bij veel banken kunnen kopers van een huis met zonnepanelen vaak een hogere hypotheek krijgen. Over het algemeen is dit € 10.000 boven op het maximale hypotheekbedrag. Wanneer de zonnepanelen meer opwekken dan je verbruikt, kan dit zelfs oplopen tot € 25.000! Dit maakt een huis voor potentiële kopers op financieel gebied beter haalbaar en daarom ook interessanter. 

Wil je weten wat jij kunt besparen met zonnepanelen? Bereken dan je besparing!

lightbulb

Antwoord op al je vragen

Over zonnepanelen en alles wat daarbij hoort

Hoe lang duurt het voordat ik mijn zonnepanelen heb terugverdiend?
Wat kosten zonnepanelen?
Kun je BTW terugvragen op zonnepanelen?

Besparing berekenen in 2 stappen

Vul je gegevens in, dan nemen we gelijk een kijkje op je dak.