Waarom gaat mijn installatie niet door? 

Een installatie niet door laten gaan wegens weersomstandigheden. We doen het liever niet, maar helaas ontkomen we er soms niet aan. Op de meeste dagen van het jaar is het gelukkig gewoon mogelijk om zonnepanelen te plaatsen en dat doen we dan natuurlijk ook maar al te graag! Altijd voor de plus, hè. Eén ding is namelijk zeker; we gaan voor 100% veiligheid voor onze monteurs én willen niets kapot maken aan jouw dak. Zo houden we iedereen blij en tevreden. Hieronder leggen we je per type dak uit waarom we bij bepaalde weersomstandigheden niet kunnen installeren. Hiermee hopen we ook op begrip van onze klanten; soms is het namelijk gewoon écht niet anders.

Vorst + sneeuw

Plat dak
Wanneer er grind op een plat dak ligt en het vriest + sneeuwt, kunnen er geen zonnepanelen gelegd worden. De stenen liggen aan elkaar vastgevroren. Bij een bitumen dak is het afhankelijk van de situatie. Het kan zijn dat het bitumen dusdanig bevroren is en breekt als de monteurs op het dak lopen. Als het bitumen breekt en het gaat regenen, kan dat zorgen voor lekkages. Het ligt er natuurlijk aan hoe hard het gevroren heeft maar we gaan altijd voor zekerheid.

Schuin dak
Als het gevroren heeft of er ligt sneeuw, is het voor de monteurs onveilig om het dak op te gaan omdat er kans is dat ze vallen, ondanks dat ze gezekerd zijn. De dakpannen zitten aan elkaar vast door de vorst en kunnen niet worden opengeschoven. We horen je denken… waarom moeten de pannen los van elkaar? Nou, onder de dakpannen moeten de monteurs een haak bevestigen zodat ze zichzelf kunnen zekeren én de haken van jouw gloednieuwe zonnepanelensysteem moeten natuurlijk ook goed bevestigd worden. Daarnaast kan het ook erg glad zijn als de dakpannen bevroren zijn. Opletten dus!

Sneeuw op dak en zonnepanelen

icoon regenachtig weer

Regen

Plat dak
Bij regenval kunnen we op een plat dak gewoon installeren. Het ligt er natuurlijk altijd aan hoe hevig de regenval is en of het niet glad wordt.

Schuin dak
Bij extreme regenval kunnen onze monteurs helaas geen zonnepanelen op schuine daken installeren. De pannen moeten omhoog geschoven worden, willen de monteurs veilig kunnen werken. Als er regen onder de pannen valt, kan dit voor lekkages zorgen. Naast dat regenval voor lekkages zorgt, zorgt het ook voor gladheid. We willen natuurlijk niet dat onze monteurs van het dak vallen en aan hun zekering aan het dak bij je bungelen totdat iemand ze komt helpen.

Hitte

Plat dak
Het materiaal waar veel platte daken van gemaakt zijn heet bitumen. Bitumen smelt bij extreme hitte. Als monteurs over het dak lopen kan het zijn dat er voetafdrukken in het bitumen komen te staan. Het kan daardoor open komen te staan en voor lekkages zorgen als het regent.

Schuin dak
Dakpannen kunnen tot wel 80 graden worden. Als de pannen deze temperatuur hebben, is het onverantwoord om onze monteurs het dak op te sturen. Daarnaast moeten ze natuurlijk opletten dat ze op zowel een plat als schuin dak geen zonnesteek krijgen als ze de hele dag op het dak staan te werken! 

Zon en monteur

Dak van staal en golfplaten

Op een dak van staal en golfplaten installeren we van november tot maart geen zonnepanelen. Als er water of ijs op dit type dak komt te liggen, glijden de monteurs direct weg. Je kunt het vergelijken met een schaatsbaan. Vandaar dat we tijdens die maanden geen zonnepanelen leggen op een dak van staal of golfplaten.

lightbulb

Antwoord op al je vragen

Over zonnepanelen en alles wat daarbij hoort

Hoe ziet de installatiedag eruit?
Wat is salderen?
Hoe lang duurt het voordat ik mijn zonnepanelen heb terugverdiend?

Besparing berekenen in 2 stappen

Vul je gegevens in, dan nemen we gelijk een kijkje op je dak.