Solar Concept + Zonnekeur

Een goede prijs-kwaliteitverhouding is erg belangrijk bij het aanschaffen van zonnepanelen. Het is natuurlijk een behoorlijke investering. Het is niet altijd makkelijk om te beoordelen of een installateur over de juiste kwaliteit en expertise beschikt. Het Zonnekeur keurmerk helpt je hierbij.

Waarom bestaat Zonnekeur?

Het leggen van zonnepanelen is een markt die exponentieel groeit. Steeds meer bedrijven bieden het aan als service. Het Zonnekeur keurmerk is in het leven geroepen om kwaliteit, zekerheid en veiligheid te controleren bij de bedrijven die zonnepanelen leveren. Zij zorgen ervoor dat jij als klant zeker bent van gedegen systemen en de juiste installatie.

 Update maart 2022. 

"De markt is de afgelopen jaren met grote stappen geprofessionaliseerd. Bovendien is de InstallQ-erkenning vorig jaar aangescherpt en op het niveau van het Zonnekeur-kurmerk gebracht. Voortzetting van het Zonnekeur-keurmerk is daarom alleen zinnig wanneer de certificatie-eisen aanzienlijk worden aangescherpt om zo onderscheidbaar te zijn van InstallQ. Wij hebben in de afgelopen maanden gezocht naar ondersteuning van zo’n ontwikkeling en daarvoor onvoldoende steun gevonden.Om deze redenen hebben we besloten de Zonnekeur-certificatie per direct te beëindigen." (Bron: Zonnekeur)

Zonnekeur partner van Solar Concept

.

 

Op installateurs met keurmerk Zonnekeur kan worden vertrouwd

Wat kun je van een aangesloten bedrijf verwachten?

Op installateurs met het Zonnekeur keurmerk kan worden vertrouwd. Zij voldoen aan een aantal strenge criteria met betrekking tot hun vaardigheid, bedrijfsvoering en producten. Deze criteria worden zeer regelmatig getoetst met behulp van een beoordelingsrichtlijn. De volgende drie zaken kun je van een Zonnekeur installateur verwachten:

  • De installateurs zijn erkend door de onafhankelijke stichting InstallQ. Deze stichting heeft als doel installaties van goede kwaliteit te garanderen door kwaliteitsregelingen te ontwikkelen en beheren. Een erkenning van InstallQ laat zien dat de installateurs aantoonbaar over de benodigde bekwaamheden beschikken, zowel theoretisch als praktisch, getoetst door het exameninstituut CITO.
     
  • Om de kwaliteit van de producten en installaties te kunnen borgen, gelden er vele normen en voorschriften. Zonnekeur bedrijven houden van elke installatie de administratie goed bij. Zo kunnen mogelijke problemen makkelijk worden opgezocht en opgelost.
     
  • Zonnekeur bedrijven gebruiken materialen van hoge kwaliteit. De garantie van minimaal 5 jaar wordt vastgelegd middels een duidelijk opleverformulier waarop je alle garantieregelingen kunt terugvinden.

Interesse in zonnepanelen? Jij bent goed bezig!

Solar concept en Zonnekeur

Ook Solar Concept is één van de bij Zonnekeur en InstallQ aangesloten bedrijven. Dit betekent dat wij leveren en installeren volgens de richtlijnen én dat wij hier ook regelmatig op worden getoetst. Zo zorgen wij er samen voor dat jouw zonnepanelen zo lang en veilig mogelijk meegaan.

Lees meer over onze keurmerken.

lightbulb

Antwoord op al je vragen

Over zonnepanelen en alles wat daarbij hoort

Hoe kan ik zonnepanelen aanvragen?
Kun je subsidie krijgen voor zonnepanelen?
Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Besparing berekenen in 2 stappen

Vul je gegevens in, dan nemen we gelijk een kijkje op je dak.