Goedkope zonnepanelen?

Zonnepanelen worden steeds populairder. En dat is mooi, want het gebruik van zonne-energie heeft veel voordelen voor het milieu en je maandelijkse kosten! Tijdens de zoektocht naar geschikte zonnepanelen voor op jouw dak, speelt de prijs uiteraard een grote rol. Hoeveel invloed heeft de prijs van een paneel op de kwaliteit?

Kwaliteit van de zonnepanelen

De zonnecellen in zonnepanelen bestaan uit silicium. Hoe zuiverder het silicium, hoe beter de zonnepanelen van kwaliteit zijn. De goedkopere varianten zonnepanelen bestaan over het algemeen uit minder zuiver silicium dan de duurdere modellen. Zij zullen daarom op langere termijn voor een minder stabiele energieopbrengst zorgen.

kwaliteit van de zonnepanelen wordt gewaarborgd

Het silicium kan op verschillende manieren bewerkt worden. Dit heeft ook invloed op het vermogen van het zonnepaneel. De eerste soort zijn de monokristallijne panelen. Hier liggen de kristallen in het silicium allemaal in dezelfde richting met een hoge energieopbrengst als effect. Bij de tweede soort, polykristallijne panelen, is dit niet het geval. Ze hebben daarom een minder hoge energieopbrengst, maar zijn ook goedkoper. Er is nog een andere soort panelen waarbij de cellen uit amorf silicium bestaan, met poeder in plaats van kristallen. Dit is een goedkopere grondstof, maar wekt minder stroom op dan regulier silicium.

Het aanschaffen van goedkopere zonnepanelen kan er dus op de lange termijn voor zorgen dat er minder opbrengsten zijn. Daarnaast moeten deze vaak eerder worden vervangen of gerepareerd.

Lees meer over de werking van zonnepanelen.

Interesse in zonnepanelen? Jij bent goed bezig!

Vul hier je postcode + huisnummer in. Dan nemen we gelijk een kijkje op je dak

Voordelige installatie

Solar Concept installeert altijd panelen die zijn voorzien van een keurmerk. Zo ben je verzekerd van een goede kwaliteit. Naast de aanschaf heeft ook de installatie invloed op de kwaliteit van een paneel.

Dit is een gecompliceerd proces. Daarom is het beter om professionals in te schakelen om de zonnepanelen voor je aan te sluiten. Veiligheid staat voorop!

Lees meer over het veilig gebruiken van zonnepanelen.

goedkope zonnepanelen

lightbulb

Antwoord op al je vragen

Over zonnepanelen en alles wat daarbij hoort

Kun je BTW terugvragen op zonnepanelen?
Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Besparing berekenen in 2 stappen

Vul je gegevens in, dan nemen we gelijk een kijkje op je dak.