Goed nieuws! De Tweede Kamer neemt positieve stappen om de energiemarkt te verbeteren met nieuwe regelgeving die gunstig is voor consumenten. Als het aan het kabinet ligt, mogen energieleveranciers straks vanaf 2027 geen 'boete' meer in rekening brengen voor het terugleveren van stroom die wordt opgewekt met zonnepanelen, wat een stimulans is voor duurzame energie. Daarnaast worden er strengere regels ingevoerd om het afsluiten van energiecontracten transparanter en eerlijker te maken. Met de aankomende nieuwe coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB, neemt de regering daadkrachtige maatregelen om de regie over de energiemarkt te versterken en consumenten beter te beschermen.

Goed nieuws! De Tweede Kamer neemt positieve stappen om de energiemarkt te verbeteren met nieuwe regelgeving die gunstig is voor consumenten. Als het aan het kabinet ligt, mogen energieleveranciers straks vanaf 2027 geen 'boete' meer in rekening brengen voor het terugleveren van stroom die wordt opgewekt met zonnepanelen, wat een stimulans is voor duurzame energie. Daarnaast worden er strengere regels ingevoerd om het afsluiten van energiecontracten transparanter en eerlijker te maken. Met de aankomende nieuwe coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB, neemt de regering daadkrachtige maatregelen om de regie over de energiemarkt te versterken en consumenten beter te beschermen.

NSC-Kamerlid Wytske Postma heeft een Kamermeerderheid verzameld, waardoor energieleveranciers waarschijnlijk vanaf 2027 geen kosten meer mogen rekenen voor het terugleveren van stroom aan het net. Deze maatregel biedt verlichting voor eigenaren van zonnepanelen, die voorheen werden geconfronteerd met onverwachte kosten. Tegelijkertijd komt oppositiepartij D66 met een voorstel om de salderingsregeling, die de nieuwe coalitie per 2027 in één klap wil afschaffen, geleidelijk af te bouwen. Volgens VVD-Kamerlid Silvio Erkens is de situatie veranderd door de invoering van terugleverkosten. Hij vindt dat het voor consumenten duidelijker zou zijn als zowel de salderingsregeling als de terugleverkosten in één keer worden afgeschaft. Donderdag wordt in het parlement gedebatteerd over de Energiewet. 

Profiteer nu direct!

Check wat jij kunt besparen met zonnepanelen. Gemakkelijk en snel geregeld in 3 stappen

NSC-Kamerlid Wytske Postma heeft een Kamermeerderheid verzameld, waardoor energieleveranciers waarschijnlijk vanaf 2027 geen kosten meer mogen rekenen voor het terugleveren van stroom aan het net. Deze maatregel biedt verlichting voor eigenaren van zonnepanelen, die voorheen werden geconfronteerd met onverwachte kosten. Tegelijkertijd komt oppositiepartij D66 met een voorstel om de salderingsregeling, die de nieuwe coalitie per 2027 in één klap wil afschaffen, geleidelijk af te bouwen. Volgens VVD-Kamerlid Silvio Erkens is de situatie veranderd door de invoering van terugleverkosten. Hij vindt dat het voor consumenten duidelijker zou zijn als zowel de salderingsregeling als de terugleverkosten in één keer worden afgeschaft. Donderdag wordt in het parlement gedebatteerd over de Energiewet.

De nieuwe coalitiepartijen blijken nu voorstander te zijn van het schrappen van de salderingsregeling, een regeling die eigenaren van zonnepanelen momenteel in staat stelt om hun eigen energieopwekking weg te strepen tegen hun verbruik. De beoogde coalitie wil deze regeling zelfs sneller afschaffen dan demissionair minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) oorspronkelijk van plan was.

De nieuwe coalitiepartijen blijken nu voorstander te zijn van het schrappen van de salderingsregeling, een regeling die eigenaren van zonnepanelen momenteel in staat stelt om hun eigen energieopwekking weg te strepen tegen hun verbruik. De beoogde coalitie wil deze regeling zelfs sneller afschaffen dan demissionair minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) oorspronkelijk van plan was.

Profiteer nu direct!

Check wat jij kunt besparen met zonnepanelen. Gemakkelijk en snel geregeld in 3 stappen

Nieuwe energiewetgeving. 

In deze bewogen tijden biedt Solar Concept de perfecte oplossing voor een duurzaam thuis door te investeren in een zonnepanelensysteem met een thuisbatterij. Zo kunnen consumenten zelf opgewekte energie opslaan en gebruiken wanneer dat nodig is. Hierdoor worden ze zelfvoorzienend met hun energie en zijn consumenten minder afhankelijk van politieke besluitvorming. 

Met de nieuwe energiewetgeving in aantocht, is het nu belangrijker dan ooit om voorbereid te zijn. Solar Concept staat daarom klaar om consumenten te helpen bij deze veranderingen en biedt duurzame, betrouwbare oplossingen om energieonafhankelijk te worden én de voordelen van zonne-energie te maximaliseren. Het kan nog enige tijd duren voordat het kabinet de nieuwe regels echt doorvoert. Tot die tijd kunnen zonnepaneelhouders hun vaste terugleverkosten zo laag mogelijk houden door zoveel mogelijk stroom te gebruiken op momenten dat de zonnepanelen elektriciteit opwekken. Hoe meer een huishouden zelf verbruikt, hoe minder stroom er aan het net hoeft te worden teruggeleverd.

Financiële besparingen voor consumenten:

  • Directe kostenbesparing: Huishoudens en bedrijven met zonnepanelen hoeven niet te betalen voor het terugleveren van overtollige stroom aan het net, wat hun energiekosten verlaagt.
  • Snellere terugverdientijd: Zonder terugleverkosten verdienen investeringen in zonnepanelen zich sneller terug, waardoor de initiële investering aantrekkelijker wordt.

Thuisbatterijen zijn een essentiële stap in het optimaliseren van energiegebruik en het verhogen van zelfvoorzienendheid. Solar Concept is trots om deze innovatieve oplossingen aan te bieden, waardoor consumenten de controle over hun eigen energiehuishouding terugkrijgen. Lees hier meer over de thuisbatterij! 

Lees nog meer.

Thuisaccu voor zonnepanelen, wat moet je weten?

Thuisaccu voor zonnepanelen, wat moet je weten?

In een tijdperk waarin duurzaamheid en energie-efficiëntie centraal staan, spelen thuisbatterijen een steeds belangrijkere rol in jouw huis. Een thuisaccu, hetzelfde als een thuisbatterij, is een innovatief en slim apparaat die jou de mogelijkheid biedt om zelf opgewekte zonne-energie op te slaan. Deze opgewekte energie kun je ’s avonds of tijdens piekuren gebruiken. De thuisaccu kan door middel van de energie van je zonnepanelen je huis voorzien van stroom. Een batterij is de perfecte manier om op den duur niet meer afhankelijk te zijn van het energienet.

Lees meer!solar

Welke merken zonnepanelen hebben wij in ons assortiment?

Welke merken zonnepanelen hebben wij in ons assortiment?

Bij het aanschaffen van zonnepanelen is de keuze reuze. De markt kent veel verschillende soorten zonnepanelen op basis van merk, Wattpiek, kleur en grootte. De meest voorkomende zijn de polykristallijne (‘poly’) en de monokristallijne (‘mono’) zonnepanelen. De mono-zonnepanelen zijn tegenwoordig de populairste keuze van deze twee.

Lees meer!solar

Ideale hellingshoek zonnepanelen

Ideale hellingshoek zonnepanelen

Het rendement van zonnepanelen verschilt voor iedereen. De opbrengst wordt namelijk bepaald door vele factoren. In dit artikel gaan we de ideale omstandigheden en hellingshoek van een zonnepanelensysteem beschrijven en leggen we uit welke factoren je rendement kunnen beïnvloeden.

Lees meer!solar

Besparing berekenen in 2 stappen

Vul je gegevens in, dan nemen we gelijk een kijkje op je dak.