Essent bereikt akkoord voor overname Solar Concept Groep

‘s Hertogenbosch, 16 oktober 2023 – Essent, een onderdeel van E.ON, bereikt akkoord in overname van de Solar Concept groep (Solar Concept) door middel van de acquisitie van aandelen in E4A B.V.. Solar Concept is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een vooraanstaande partij voor de verkoop en installatie van zonnepanelen bij consumenten. De overname past bij de ambitie van Essent om haar landelijke dekking met eigen technische bedrijven verder te verstevigen. Via dit netwerk biedt Essent integraal advies, installatie en onderhoud voor zonnepanelen, cv’s, warmtepompen, isolatie en elektrische laadpalen. Solar Concept is het volgende bedrijf dat zich bij Essent voegt om de energietransitie bij mensen thuis te kunnen versnellen. Hierdoor groeit Essent verder als dé energiepartner waar consumenten uit heel Nederland terecht kunnen voor het verduurzamen van hun woning en het betaalbaar houden van de energierekening.

Resi Becker, CEO Essent: “We zijn erg blij dat Solar Concept zal toetreden tot onze groep en kijken enorm uit naar de samenwerking met onze nieuwe collega’s. Ondanks dat de markt op dit moment uitdagend is, zijn we ervan overtuigd dat zonnepanelen een onmisbare schakel blijven voor de energietransitie. In de toekomst zullen zonnepanelen, batterijen, warmtepompen en laadpalen steeds meer op elkaar afgestemd zijn. Zo houden we de energierekening nu en in de toekomst beter betaalbaar én helpen we Nederland sneller te verduurzamen.”

Twan Geurts van Kessel, oprichter en mede-eigenaar van Solar Concept: “Dit is voor Solar Concept de juiste stap op het juiste moment. Dat wij nu de kans krijgen om onze plannen met Essent en haar netwerk te mogen gaan oppakken, zie ik als een enorme grote uitdaging. Onder het motto “alleen ga je snel, samen kom je verder” ben ik ervan overtuigd dat we de komende decennia een enorme grote bijdrage zullen leveren om een ieders duurzaamheidsdoelen op een betaalbare manier te verwezenlijken. 1 + 1 is gelijk aan 3."

Rolf Kok, mede-eigenaar van Solar Concept, deelt zijn enthousiasme over de ontmoeting met Essent: "Het eerste gesprek met Essent was buitengewoon inspirerend. Onze visies om Nederland sneller en betaalbaar te verduurzamen waren nagenoeg identiek. Snel werd duidelijk dat we samen verschillende expertises en focus hebben om die visie ook daadwerkelijk te kunnen realiseren. Hoe mooi is het dan als je het beste van twee werelden kunt samenvoegen?”

De afronding van de overname, die afhankelijk is van de gebruikelijke voorwaarden waaronder goedkeuring van de fusie door de ACM, wordt eind 2023 verwacht.

Over Solar Concept
Solar Concept, opgericht in 2011, is gespecialiseerd in advies, verkoop en installatie van zonnepanelen voor consumenten. Met kantoren in Brabant, Limburg, Utrecht en Overijssel is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste spelers in de markt van zonnepanelen. Solar Concept heeft al meer dan 35.000 huishoudens geholpen bij het verduurzamen van de woning.

Over Essent
Essent is marktleider in Nederland en levert elektriciteit en gas aan ruim 2,5 miljoen huishoudens. Ook helpt Essent huishoudens bij de volgende stap in de energietransitie. We leveren diverse producten en diensten, van isolatie tot warmtepompen en smarthome oplossingen. Met onze mensen op kantoor en de ruim 1.800 monteurs en adviseurs in het land staan we dagelijks klaar voor onze klanten. Ook wordt geïnvesteerd in innovatieve oplossingen met waterstof, modulaire lokale warmtenetten en batterijopslag. Essent is onderdeel van E.ON, één van de grootste energiebedrijven in Europa.

Besparing berekenen in 2 stappen

Vul je gegevens in, dan nemen we gelijk een kijkje op je dak.