5 redenen om zonnepanelen aan te schaffen

Zonnepanelen zijn een hele verstandige investering. Je ziet in ons land steeds meer huizen waar zonnepanelen op zijn geïnstalleerd. In Nederland zijn we steeds meer bezig met het redden van onze wereld. Zonnepanelen zijn een van de tools die we kunnen gebruiken om onze wereld van schone energie te voorzien. 

Maar waarom precies? Wat maakt het aanschaffen van zonnepanelen zo aantrekkelijk? In dit artikel vertellen we je de 5 beste redenen om ze te laten installeren!

redenen om zonnepanelen aan te schaffen

Interesse in zonnepanelen? Jij bent goed bezig!

Vul hier je postcode + huisnummer in. Dan nemen we gelijk een kijkje op je dak

1: De zon is een oneindige energiebron

Met zonnepanelen wek je energie op door de zon als bron te gebruiken. Dit wist je natuurlijk al, maar wat de zon zo bijzonder maakt, is dat het een onuitputtelijke bron van energie is. Waar fossiele brandstoffen zoals gas of olie uiteindelijk op zullen raken, blijft de zon altijd aanwezig. Zelfs op de dagen dat de zon wat minder hard schijnt, wek je met zonnepanelen nog steeds energie op.


2: Het verhoogt de waarde van je woning

Wist je dat het laten plaatsen van een zonnepanelen systeem de waarde van je huis verhoogt? Dit komt doordat het zelf opwekken van stroom met zonnepanelen een positief effect heeft op het energielabel. Deze waardevermeerdering kan zelfs oplopen tot boven de prijs die je voor de aanschaf hebt betaald! Daarnaast worden je maandlasten ook nog eens lager, omdat je energierekening lager wordt en je (deels) beschermt bent tegen stijgende energieprijzen. Deze lagere maandlasten zijn interessant voor potentiële kopers.


3: Je helpt bij het beschermen van het milieu

Om de negatieve effecten van het klimaatprobleem terug te dringen, is het belangrijk dat we zo veel mogelijk afstand doen van de boosdoeners die hier de oorzaak van zijn. Je kunt zelf een steentje bijdragen aan de bescherming van het milieu door, in plaats van gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals kolen of aardgas, over te stappen naar het gebruik van een duurzame bron van energie zoals de zon.


4: Profiteer van subsidies, saldering en btw voordelen

Ondanks dat er sinds 2013 geen landelijke subsidies meer zijn voor het aanschaffen en gebruiken van zonnepanelen, zijn er nog wel gemeentelijke subsidies beschikbaar. Check daarom altijd het lokale loket voor de mogelijkheden in jouw gemeente. Naast deze subsidies kun je de stroom die je wel opwekt maar niet gebruikt, terug verkopen aan de energieleverancier: dit heet salderen. Een ander voordeel van zonnepanelen is dat je de btw van de aanschaf terug kan vragen aan de belastingdienst.


5: Je wordt er onafhankelijker van

Zonnepanelen dragen bij aan zelfvoorziening. Ondanks dat het energienet in Nederland prima functioneert, kunnen periodes van stroomstoringen nog steeds voorkomen. In dit geval kun je jouw zonnepanelen aansluiten op een accu, waardoor je nog steeds elektriciteit hebt! Daarnaast heb je door zonnepanelen te gebruiken ook minder last van de prijswisselingen van fossiele brandstoffen zoals olie en (aard)gas.

Ben jij geïnteresseerd in het aanschaffen van zonnepanelen? Neem dan contact met ons op.

lightbulb

Antwoord op al je vragen

Over zonnepanelen en alles wat daarbij hoort

Verhogen zonnepanelen de waarde van je woning?
Hoe lang duurt het voordat ik mijn zonnepanelen heb terugverdiend?
Kun je profiteren van subsidies, salderen en BTW voordelen?

Besparing berekenen in 2 stappen

Vul je gegevens in, dan nemen we gelijk een kijkje op je dak.