4G-SIM monitoring heeft de toekomst

Super tof. We staan met een artikel op de website woningcorporaties.nl met onze nieuwe, baanbrekende 4G-SIM oplossing voor woningcorporaties. Daar zijn we best wel een beetje trots op! Lees 'm hier. ↓

Zonnepanelen zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Particulieren, bedrijven maar ook nieuwbouwprojecten en woningcorporaties maken al veelvuldig gebruik van deze duurzame energie. Lekker duurzaam bezig zijn én besparen op de energierekening, wie wil dat nou niet? Voor veel particulieren is het een mooie eerste stap naar een duurzame toekomst. Voor veel zakelijke partners zoals woningcorporaties is het naast die duurzame toekomst ook een verplichting. Maar als je dan met een partij in zee gaat, wil je natuurlijk ook dat het goed gebeurt. Biedt de partij A-merk kwaliteit materialen? En hoe garandeert die partij de stabiliteit van de werking van het gehele systeem? Enkele vragen die vaak voorkomen in de zoektocht naar de juiste leverancier.

Zonnepanelen leggen is een vak, een ambacht… en er zijn veel partijen in de markt die diverse mogelijkheden bieden op het gebied van zonnepanelen. Echter, Solar Concept uit Schaijk biedt sinds kort wel iets heel unieks aan haar klanten; 4G-monitoring. Het snelgroeiende bedrijf dat sinds 2011 werkzaam is in de zonnepanelen-branche loopt hierin voorop in de laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van monitoring.

Hoe is dat nu vaak geregeld?

Om de energieopwekking van zonnepaneelsystemen en eventuele storingen op afstand te kunnen monitoren, worden omvormers verbonden met het internet. Dit gebeurt nu doorgaans via Wi-Fi op het bestaande netwerk van bewoners. Echter, doordat de omvormer vaak op zolder hangt en de router vaak juist beneden in de woning, laat de verbinding regelmatig te wensen over. Daarnaast dient de verbinding met de omvormer opnieuw ingesteld te worden als de netwerkinstellingen wijzigen. Bijvoorbeeld wanneer een bewoner van internetaanbieder wisselt of bij een verhuizing. 

Doorgaans leidt dit tot een aantal contactmomenten tussen bewoner en de desbetreffende woningcorporatie. Helaas kan de woningcorporatie dit probleem vaak ook niet oplossen. Hierdoor wordt het voor een hen ook onmogelijk om, indien gewenst, de systemen te monitoren en zit er veel tijd in het doorsturen en geruststellen van de bewoners. Tijd die duurzamer ingezet zou kunnen worden volgens Solar Concept.

4G is de oplossing.

Wanneer er geen verbinding wordt gemaakt met het bestaande netwerk, maar er juist een nieuw netwerk gecreëerd wordt door een klein 4G-modem met daarin een SIM-kaart, verdwijnt deze afhankelijkheid. Elke omvormer heeft daarmee zijn eigen verbinding met het internet die nét zo stabiel is als die van je mobiele telefoon.

We spraken Loek van Ettinger, service coördinator bij Solar Concept. “Sinds wij volledig zijn overgestapt op 4G-monitoring hebben we ruim 90% minder monitoring-gerelateerde storingen. Naast dat het voor ons veel service-aanvragen scheelt, zorgt het er ook voor dat onze woningcorporatie-partners geen netwerk-gerelateerde vragen meer krijgen van haar bewoners.” Loek Vertelt: “Eén van onze partners merkte dat zij erg veel vragen kregen over de monitoring en het netwerk ervan. Vragen die zij niet konden beantwoorden. Door onze nieuwe 4G-oplossing houden zij nu meer tijd over voor zaken die voor hen juist belangrijk zijn. Een win-win situatie dus!”

De 4G-sim oplossing van Solar Concept wordt sinds 1 januari 2021 aangeboden aan al haar klanten, zowel particulier als bij bedrijven. Speciaal voor woningcorporaties en nieuwbouwprojecten zijn er twee projectmanagers met de nodige ervaring aangenomen om dit nieuwe concept in de markt te zetten. Selmir Avdic en Bas de Veth, voorheen werkzaam bij KiesZon, zijn samen verantwoordelijk voor alle projecten. Ook benieuwd naar dit nieuwe concept en wat Solar Concept kan betekenen voor jouw organisatie? Neem contact met Selmir en Bas op via: www.solarconcept.nl, info@solarconcept.nl of 0486 – 831 400.

Altijd voor de plus, dat is Solar Concept.
 

solar concept zonnepanelen

Contact

Neem direct contact met ons op voor vrijblijvend advies.

solar concept zonnepanelen

Vraag + antwoord

Het antwoord op (bijna) al je vragen over zonnepanelen en mogelijkheden.

Ook profiteren van deze nieuwste ontwikkeling?

Heb je een bedrijf? Neem contact op met Bas en/of Selmir, Ben je particulier? Vul je gegevens in, en check in 2 stappen wat jij kunt besparen.