Hoe zit dat 4G Sim monitoring?

Veruit het meest voorkomende probleem bij zonnepanelensystemen is het wegvallen van de monitoring. Het is gebleken dat van alle gevallen waarin problemen worden ervaren met het zonnepanelensysteem, 70% te maken heeft met fouten in communicatie voor de monitoring. Dit komt in bijna alle gevallen door fouten in een wifi-verbinding, waardoor de monitoring niet meer 100% accuraat is. Hiervoor zal dan in de meeste situaties een medewerker van Solar Concept langs moeten komen, dit is zonde van jouw tijd en geld.

Daarom introduceren wij op al onze serieel geschakelde systemen de 4G Sim formule. In deze formule wordt bij onze nieuwe klanten de omvormer voorzien van een 4G sim, zodat de monitoring van jouw zonnepanelensysteem niet meer via jouw wifi verloopt maar via het 4G netwerk. Wanneer je dus een zonnepanelensysteem bij ons afneemt, is de omvormer voorzien van een 4G sim. Hierdoor ben je dus niet meer afhankelijk van je eigen (wankele) wifi-verbinding. 
Op het moment dat een zonnepanelensysteem niet goed werkt, was dat vaak te wijten aan een slechte wifi-verbinding. Vanaf nu kunnen wij bij een 4G sim direct zien waar het probleem zich voordoet in je zonnepanelensysteem. Het signaal van een 4G sim is stabiel en begeeft het niet zomaar.

Goodwe omvormer met 4G sim monitoring

Naast dat de functionaliteit en betrouwbaarheid vele malen hoger is, kunnen we effectief de werkelijke data analyseren en rapporteren. Als kers op de taart hoef je in de toekomst dus geen (onnodig) geld meer uit te geven voor het herstellen van de Wifi-verbinding. Er is door deze 4G sim formule veel minder 'onnodig' klantcontact nodig en we hebben bij een probleemanalyse altijd actuele inzichten in jouw systeem.

Voordelen particulieren:

-    Direct problemen detecteren
-    Geen last van of onnodige kosten door wegvallen van het wifisignaal 
-    Tijdsbesparing doordat monitoring accurater zal zijn

Voordelen woningcorporaties:

-    Direct problemen detecteren
-    Geen onnodig klantcontact = veel tijd-, geld en energiebesparing
-    Automatisch meldingen ontvangen bij problemen

lightbulb

Antwoord op al je vragen

Over zonnepanelen en alles wat daarbij hoort

Wat kosten zonnepanelen?
Wat is salderen?
Hoe lang voordat ik mijn zonnepanelen heb terugverdiend?

Besparing berekenen in 2 stappen

Vul je gegevens in, dan nemen we gelijk een kijkje op je dak.